Πτώση στις αμοιβές των ατζέντηδων

Τα 21,5 εκ. λίρες άγγιξαν οι προμήθειες που έλαβαν οι μάνατζερ για τις μεταγραφές ποδοσφαιριστών σε συλλόγους της Football League για την σεζόν 2012-13



Πτώση στις αμοιβές των ατζέντηδων

Οριακή πτώση (170.000 λιρών) κατέγραψαν οι αμοιβές των ατζέντηδων για τις μεταγραφές παικτών στη Football League όπως ανακοίνωσε σήμερα η αγγλική λίγκα.

 Όπως είναι φυσιολογικό, τη μερίδα του λέοντος στις δαπάνες είχαν οι ομάδες της Τσάμπιονσιπ οι οποίες κατέβαλλαν στους εκπροσώπους των ποδοσφαιριστών το πόσο των 18,6 εκ. λιρών. 

Χαμηλότερα είναι τα ποσά στις άλλες δυο κατηγορίες,  League One και League Two που έφτασαν τα 2,2 εκ. και τις 700.000 λίρες αντίστοιχα.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 3,746 μετακινήσεις παικτών και οι ατζέντηδες πληρώθηκαν για τις 776 από αυτές.  

Οι αμοιβές των ατζέντηδων δημοσιοποιούνται εδώ και δέκα χρόνια σε μια προσπάθεια να υπάρχει διαφάνεια στη βιομηχανία του ποδοσφαίρου.

«Η πραγματική πρόκληση είναι να εξασφαλίσουμε ότι τέτοιες πληρωμές θα αποτελούν κομμάτι ενός οικονομικού μοντέλου στο οποίο οι σύλλογοι θα ξοδεύουν μόνο όσα μπορούν. Έχουμε κάνει βήματα προόδου και οι τρεις κατηγορίες λειτουργούν σε καθεστώς οικονομικού Fair Play» τόνισε ο πρόεδρος της Football League, Γκρεγκ Κλαρκ.

Η σεζόν που διανύουμε είναι η πρώτη που θα υπολογιστεί για τους συλλόγους της Τσάμπιονσιπ στο πλαίσιο του οικονομικού Fair Play με τις κυρώσεις να επιβάλλονται από τον Ιανουάριο του 2015.

Στις άλλες δυο κατηγορίες έχει τεθεί σε ισχύ πρωτόκολλο διαχείρισης κόστους αμοιβών, το οποίο περιορίζει τις δαπάνες για μισθούς των παικτών στο 60% και 55% του τζίρου, αντίστοιχα σε League One και League Two.