ΠΓΔΜ - Ουαλία (preview)

Το... πουλάκι της πρόκρισης φαίνεται να έχει πετάξει από νωρίς για την ΠΓΔΜ και την Ουαλία, οι οποίες θα αναμετρηθούν στα Σκόπια για την «τιμή των όπλων», με κεντρικό πρόσωπο φυσικά τον Γκάρεθ Μπέιλ.



ΠΓΔΜ - Ουαλία (preview)

Τι και αν μιλάμε για ένα παιχνίδι εθνικών ομάδων -έστω και ουραγών- στον όμιλό τους;

Όλα τα βλέμματα στον αγώνα ανάμεσα σε ΠΓΔΜ και Ουαλία θα είναι στραμμένα στον «Mr. 86 εκ. λίρες», Γκάρεθ Μπέιλ και το γεγονός ότι δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί για 90 λεπτά.

Τόσο οι Σκοπιανοί, όσο και οι Ουαλοί, με τέσσερις και έξι βαθμούς αντίστοιχα στον όμιλό τους (την ώρα που οι πρωτοπόροι Βέλγιο και Κροατία έχουν από 19 και 16 βαθμούς), καταλαβαίνει κανείς πως η αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων είναι κάτι παραπάνω από τυπική.

Περισσότερο ενδιαφέρον φαίνεται πως θα έχει το πόσα λεπτά θα καταφέρει να αγωνιστεί ο Γκάρεθ Μπέιλ, ο οποίος πολύ λογικά βρίσκεται στο κέντρο της επικαιρότητας.

Στο τελευταίο της επίσημο ματς για τα προκριματικά πριν έξι μήνες, η Ουαλία έχασε εντός έδρας με σκορ 2-1 από την Κροατία, ενώ η ΠΓΔΜ ηττήθηκε με 1-0 από το Βέλγιο στις Βρυξέλλες.

Αγωνιστικά νέα:

Ήταν ξεκάθαρος από την αρχή. Ο τεχνικός της Ουαλίας, Κρις Κόουλμαν τόνισε πως το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί και τα 90 λεπτά του αγώνα.

Ερωτηματικό παραμένει αν ο ομοσπονδιακός προπονητής θα ξεκινήσει τον Μπέιλ στο βασικό σχήμα ή θα μπει ως αλλαγή.

Στα άλλα αγωνιστικά νέα, το ντεμπούτο του με την ανδρική ομάδα της Ουαλίας φαίνεται πως θα κάνει ο αμυντικός της Νιούκαστλ, Πολ Ντάμετ, ενώ για πρώτη φορά στην καριέρα του ο νεαρός παίκτης της Κάρντιφ, Ντέκλαν Τζον, αποτελεί μέρος της εθνικής της χώρας του.

Στα «πιτς» για τη σημερινή αναμέτρηση θα βρίσκονται οι Νέιλ Τέιλορ, Τζο Άλεν και Νέιλ Έρντλεϊ, όλοι λόγω τραυματισμών.

Για την ΠΓΔΜ, απόντες θα είναι οι Αλεξάνταρ Τοντορόβσκι λόγω τραυματισμού στο πόδι και Στεφάν Σπιρόβσκι ο οποίος δεν βρίσκεται στην αποστολή λόγω έλλειψης χρόνου συμμετοχής στον σύλλογο που αγωνίζεται.

Στο βασικό σχήμα επιστρέφει ο Μπόμπαν Γκρνκάροφ, όπως και ο μεσοεπιθετικός Ντάρκο Τασέβσκι.

Οι αποστολές των ομάδων:

Η αποστολή της ΠΓΔΜ:

Τερματοφύλακες: Πακόφσκι, Ναουμόφσκι, Τοφιλόσκι - Αμυντικοί: Νοβέσκι, Γκρνκάροφ, Σίκοφ, Μόισοφ, Γκεοργκιέφσκι, Λαζέφσκι, Ριστόφσκι, Ιβανόφσκι - Μέσοι: Τασέφσκι, Γκλιγκόροφ, Στεπάνοβιτς, Μπαμπούνσκι, Ρανγκγιέλοβιτς - Επιθετικοί: Πάντεφ, Τρικόφσκι, Ιμπραΐμι, Ιβανόφσκι, Τραϊκόφσκι, Γιάχοβιτς, Κοστόφσκι

Η αποστολή της Ουαλίας:

Τερματοφύλακες: Χένεσεϊ, Μάιχιλ, Γουίλιαμς - Αμυντικοί: Μπεν Ντέιβις, Ντάμετ, Γκάμπιντον, Γκάντερ, Τζον, Μάθιους, Ρίκετς, Γουίλιαμς - Μέσοι: Κόλισον, Κροφτς, Κινγκ, Λέντλεϊ, Ράμσεϊ, Ρίτσαρντς, Βόχαν, Γουίλιαμς - Επιθετικοί: Μπέιλ, Μπέλαμι, Σάιμον Τσερτς, Κανού, Βόουκς