Σκωτία - Βέλγιο (preview)

Μπορεί η Σκωτία να έχει αποκλειστεί, όμως οι παίκτες του Γκόρντον Στράχαν δεν είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν μια εύκολη βραδιά στους Βέλγους.



Σκωτία - Βέλγιο (preview)

Την προηγούμενη φορά που οι δυο ομάδες συναντήθηκαν για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014, τον περασμένο Οκτώβριο, η ήττα 2-0 από το Βέλγιο είχε στοιχίσει τη θέση του τότε ομοσπονδιακού τεχνικού της Σκωτίας,  Κρέγκ Λεβιν. 

Η άφιξη του Γκόρντον Στράχαν τον περασμένο Γενάρη δεν βελτίωσε την κατάσταση και η Σκωτία έγινε η πρώτη ομάδα από την ευρωπαική ζώνη που αποκλειόταν.  Το Βέλγιο από την άλλη βρίσκεται στην πρώτη θέση του ομίλου και μετρά έξι ματς αήττητο. 

Προβλήματα τραυματισμών υπάρχουν και στις δυο ομάδες. Οι φιλοξενούμενοι θα στερηθούν τις υπηρεσίες του Βινσέντ Κομπανί και του Τόμας Βερμάελεν, ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή των Βερτόγκεν, Αζάρ, Τσαντλι και Βίτσελ.  

Ντεμπούτο κάτω από τα δοκάρια (αντί του Αλαν ΜακΓκρέγκορ) αναμένεται να κάνει ο Ντέιβιντ Μάρσαλ της Κάρντιφ.  Ο τερματοφύλακας της Χαλ είναι τιμωρημένος για το αποψινό παιχνίδι, όμως αντιμετωπίζει και πρόβλημα τραυματισμού που δεν θα του επιτρέψει να αγωνιστεί με τη ΠΓΔΜ στα Σκόπια την Τρίτη.

Μετά τον αποκλεισμό λόγω τραυματισμού των ΜακΓκρέγκορ, Μόρισον, Ντόρανς και Μπόιντ, ο Στράχαν κάλεσε τρεις μέσους  (Μπρίσον, Μπερκ, Τόμσον) και έναν αμυντικό (Γουάλας).

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή θα είναι η πρώτη αναμέτρηση της Σκωτίας, μετά την αποχώρηση από την εθνική ομάδα του Κένι Μίλερ. Ο επιθετικός των Vancouver Whitecaps που σε 69 συμμετοχές είχε πετύχει 18 τέρματα, ανακοίνωσε την απόφαση του μετά το φιλικό με την Αγγλία τον Αύγουστο.

Στο πλευρό των Βέλγων θα βρίσκονται και περίπου 700 οπαδοί τους. Τελευταία φορά που το Βέλγιο επισκέφθηκε το Χάμπντεν Παρκ ήταν το 2001, με την αναμέτρηση να λήγει ισόπαλη 2-2.

Πιθανές εντεκάδες :

Σκωτία: Μάρσαλ – Χάτον,Χανλι, Μάρτιν, Γουιτακερ- Σνοντγκρας, Μπράουν, ΜακΑρθουρ, Μαλόνι, Φόρεστ- Ρόουντς

Βέλγιο: Κουρτουά – Αλντερβειρελντ, Βαν Μποιτεν, Λομπαρτς, Βερτόνγκεν- Βίτσελ, Φελαινι, Τσαντλί, Ντε Μπρουιν, Αζάρ ή Μιραλάς- Μπεντεκε

Βαθμολογία

                           Αγ.         Βαθμ.

1. Βέλγιο             7              19

2. Κροατία           7              16

3. Σερβία             7               7

4. Ουαλία            6               6

5. Σκωτία            7               5

6. ΠΓΔΜ              6               4