«Η SAS δολοφόνησε τη Νταιάνα»

Στην αποκάλυψη ότι οι ειδικές δυνάμεις του βρετανικού στρατού SAS, σκότωσαν την πριγκίπισσα Νταιάνα και τον σύντροφο της Ντόντι Αλ Φαγέντ, προχωρά η εφημερίδα Daily Express.



«Η SAS δολοφόνησε τη Νταιάνα»

«Απολύτως πειστικούς» χαρακτηρίζει  η πρώην σύζυγος ενός πρώην ελεύθερου σκοπευτή της SAS  τους ισχυρισμούς του  ότι  μια ομάδα ανδρών της SAS έλαβε μέρος στην επιχείρηση που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταιάνα, του συντρόφου της Ντόντι Αλ Φαγέντ και του οδηγού τους Ανρι Πολ.

Οι πληροφορίες ότι η SAS είχε εμπλοκή στο θάνατο της Νταιάνα έφτασαν στη Σκοτλαντ Γιαρντ πριν από ένα μήνα,  με ένα επτασέλιδο γράμμα που υπέγραφε η πεθερά του ελεύθερου σκοπευτή, ο οποίος στην υπόθεση έχει το όνομα «στρατιώτης Ν».  Σχετικά με την υπόθεση κατέθεσαν πρόσφατα τόσο η πεθερά όσο και η πρώην σύζυγος του η οποία τόνισε πως ο πρώην σύζυγος της είχε κάνει τις αποκαλύψεις όταν η σχέση τους ήταν ακόμη πολύ καλή.

Όπως ανέφερε στην κατάθεση της, ο άνδρας είχε αποκαλύψει πως ο οδηγός της μοιραίας Mercedes «τυφλώθηκε» από μια έντονη λάμψη με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Οι ισχυρισμοί του αυτοί ενισχύουν την κατάθεση ενός πρώην πράκτορα που μετείχε στην έρευνα για τον θάνατο της πριγκίπισσας.   Ο πρώην άνδρας της MI6 είχε καταθέσει σχετικά με την πρόταση συνεργατών του να σκοτώσουν τον πρώην ηγέτη της Σερβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς με τη χρήση έντονου φωτός σε τούνελ που θα «τύφλωνε» τον οδηγό του και θα προκαλούσε δυστύχημα, όπως φαίνεται να συνέβη και στην περίπτωση της Νταιάνα.

Παράλληλα ο πρώην πράκτορας της MI6 αποκάλυψε την ύπαρξη μιας μυστικής ομάδας που αποτελείται από μέλη της SAS και της SBS και η οποία εκτελεί «συμβόλαια θανάτου» για λογαριασμό της MI6.

Εκπρόσωπος της Σκοτλαντ Γιάρντ ανέφερε πως οι πληροφορίες αξιολογούνται, ενώ σύμφωνα με κάποιες άλλες πηγές δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να κληθεί να καταθέσει ο «στρατιώτης Ν.».

Πάντως, υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν πως καθόλου τυχαίο δεν είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας, καθώς  σήμερα είναι η πρεμιέρα της ταινίας «Νταιάνα».