Ενδιάφερον και αιχμές απο Τόνι Ανταμς

Την επιθυμία του να αντικαταστήσει τον Αρσέν Βενγκέρ στο τιμόνι της Αρσεναλ εξέφρασε ο Τόνι Ανταμς, ο οποίος ωστόσο ξεκαθάρισε πως η ομάδα χρειάζεται αλλαγές για να μπορέσει να διεκδικήσει τίτλους.    



Ενδιάφερον και αιχμές απο Τόνι Ανταμς

Για σχεδόν μια εικοσαετία ο Τόνι Ανταμς φόρεσε τη φανέλα των «κανονιέρηδων» και τώρα όχι μόνο εκφράζει την επιθυμία του να καθίσει και στον πάγκο της ομάδας που υπηρέτησε για πάνω από 500 αγώνες, αλλά επισημαίνει και τα κακώς κείμενα του συλλόγου.

«Είναι 100% σίγουρο πως θα ήθελα να γίνω προπονητής της Αρσεναλ. Η καρδιά μου λέει “ναι”, όμως το μυαλό μου λέει “μπορείς να νικήσεις με αυτή την ομάδα;“. Και η απάντηση μου είναι, όχι, δεν μπορώ και δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχει κάποιος που μπορεί» τόνισε ο πρώην αρχηγός των «κανονιέρηδων». 

Όπως επισημαίνει ο Ανταμς, σε περίπτωση που αναλάμβανε τα ηνία θα ζητούσε εγγυήσεις ότι θα μπορούσε να κάνει αλλαγές. «Θα έκανα τα πάντα για να δημιουργήσω μια νέα ομάδα, αλλά για να το πετύχεις αυτό χρειάζεται να ξοδέψεις» δήλωσε. 

Ο Ανταμς άφησε αιχμές για τον τρόπο που πληρώνονται οι ποδοσφαιριστές, καθώς όπως τόνισε οι κορυφαίοι πληρώνονται λίγο για την αξία τους ενώ οι «συνηθισμένοι» πληρώνονται αρκετά και αυτό αποτρέπει μεγάλα ονόματα να έρθουν στο Emirates.  «Ο σύλλογος δαπανά πάνω από 150 εκ. λίρες για τους μισθούς των παικτών, όμως υπάρχουν πάρα πολλοί μέτριοι παίκτες που πληρώνονται 50,000 την εβδομάδα,  όταν οι μεγάλοι σύλλογοι χρειάζονται 4 ή 5 παίκτες που θα παίρνουν πολλά χρήματα» και συμπλήρωσε : «Ξέρω πως ο Αρσεν δεν θα έδινε ποτέ 25 εκ. λίρες για να πάρει για παράδειγμα από τη Μπάγερν τον Νόιερ, παρά το γεγονός ότι χρειάζεται έναν νέο τερματοφύλακα».

Προβλήματα εντοπίζει ο Ανταμς και στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. «Ο Αρσεν παίζει πολύ «ανοιχτά». Εγώ έχω πιο αμυντική προσέγγιση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα έπαιζα αμυντικά, αλλά η ομάδα έχει φέρει πολλούς παίκτες σαν τον Καθόρλα και τον Ροζίτσκι και όχι αρκετούς σαν τον Βιειρά».

Πάντως όπως εκτιμά ο πρώην διεθνής κεντρικός αμυντικός, αυτός που θα αντικαταστήσει τον Βενγκέρ, κάτι που δεν είναι πολύ μακριά να συμβεί,  θα έχει μόνο τον ρόλο του προπονητή και όχι του μάνατζερ ώστε να χειρίζεται τις μεταγραφές. «Για μεγάλο διάστημα ήταν ομάδα ενός προσώπου, αλλά αυτό δεν πρόκειται να ξανασυμβεί» κατέληξε.