Πρόταση για Λουίς Γκουστάβο
Έτοιμος να ενισχύσει τη μεσαία του γραμμή είναι ο Αρσέν Βενγκέρ, καταθέτοντας επίσημη πρόταση στην Μπάγερν Μονάχου για την απόκτηση του Λουίς Γκουστάβο. Ο Βραζιλιάνος μέσος δεν υπολογίζεται από το Πεπ Γκουαρντιόλα και η ¶ρσεναλ αναμένεται να καταθέσει προσφορά ύψους 14 εκ. λιρών.

Λίγο μετά τη φιλική νίκη επί της Μάντσεστερ Σίτι με σκορ 3-1, ο Βενγκέρ παραδέχθηκε ότι η Αρσεναλ οφείλει να κινηθεί για την απόκτηση ορισμένων παικτών ενόψει της νέας σεζόν αφού το ρόστερ του δεν είναι επαρκές. «Υπολογίζω ότι μέσα στη σεζόν θα δώσουμε περίπου 55 αγώνες. Πρέπει να ενισχυθούμε και θα το κάνουμε τις επόμενες μέρες» επεσήμανε ο Βενγκέρ.
Ο Λουίς Γκουστάβο έμεινε εκτός αποστολής για την αναμέτρηση με την Γκλάντμπαχ και επιθυμία της Μπάγερν είναι να τον πουλήσει μέχρι τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου. Παράλληλα ο Βενγκέρ τόνισε ότι το θετικό του φετινού καλοκαιριού είναι πως η ομάδα του δεν έχασε ούτε έναν βασικό ποδοσφαιριστή.