Στο κυνήγι των λαθρο-μεταδόσεων η Πρεμιερ Λιγκ

Εντείνει τις προσπάθειες της  η Πρέμιερ Λιγκ εναντίον όσων μεταδίδουν αγώνες του πρωταθλήματος της χωρίς να έχουν πληρώσει το κατάλληλο αντίτιμο.  



Στο κυνήγι των λαθρο-μεταδόσεων η Πρεμιερ Λιγκ

Σε συνεργασία με εταιρεία ερευνητών με έδρα τη Γλασκώβη προχώρησε η Πρέμιερ Λιγκ στην προσπάθεια της να σταματήσει όσους μεταδίδουν λαθραία τους αγώνες της.

Στο στόχαστρο της λίγκας, η οποία τονίζει πως επιθυμεί να διασφαλίσει τα δικαιώματα της, αναμένεται να μπουν και οι παμπ οι οποίες προβάλλουν τους αγώνες μέσω ξένων δορυφόρων ή μέσω του ίντερνετ.   

Στελέχη της εταιρείας θα κάνουν ελέγχους στις παμπ προκειμένου να εντοπίσουν τους παραβάτες.

Πρόσφατα η Πρέμιερ Λιγκ κατάφερε να κερδίσει μια σημαντική μάχη στο Ανώτατο Δικαστήριο καταφέρνοντας να μπλοκάρει ένα από τα πιο γνωστά site με  live-streaming που είναι το First row sports.  Η πρόσβαση στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα εμποδίζεται πια από τους έξι πάροχους  διαδικτύου κατόπιν της δικαστικής απόφασης, ενώ ασφαλιστικά μέτρα θα κατατίθονται  εναντίον όσων μεταδίδουν παράνομα αγώνες.

«Θέλουμε να υπενθυμίσουμε πως οι μόνοι εξουσιοδοτημένοι φορείς μετάδοσης αγώνων της Πρέμιερ Λιγκ στη Βρετανία είναι το Skysports και η BT και θα ληφθούν νομικά μέτρα εναντίον όσων κάνουν χρήση ξένων δορυφορικών συστημάτων»