«Παρέλαση» προς το θάνατο!

Δυο στρατιώτες έχασαν την ζωή τους κατά τη διάρκεια άσκησης για τους υποψηφίους των ειδικών δυνάμεων (SAS) του βρετανικού στρατού, στην οροσειρά Μπρέκον Μπίκονς που βρίσκεται στη Νότια Ουαλία. 



«Παρέλαση» προς το θάνατο!

Η έντονη ζέστη σε συνδυασμό με την σωματική καταπόνηση ήταν όπως όλα δείχνουν η αιτία θανάτου δυο στρατιωτών, ενώ για τους ίδιους λόγους στο νοσοκομείο νοσηλεύονται άλλα τέσσερα άτομα με το ένα να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Εκατό στρατιώτες έλαβαν μέρος στις ασκήσεις επιλογής της SAS, οι οποίες έγιναν σε υψόμετρο 900μ. και με τους συμμετέχοντες να δοκιμάζονται φορώντας πλήρη εξάρτηση που ζυγίζει περίπου 45 κιλά.

Με τη θερμοκρασία όμως να δημιουργεί συνθήκες μίνι καύσωνα για τα δεδομένα της Βρετανίας, έξι άτομα κατέρρευσαν και μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα στο νοσοκομείο, όπου εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατος των δυο.

Για το περιστατικό το υπουργείο άμυνας διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας.

«Τα στρατεύματα θέλουν  να αποδείξουν ότι είναι ικανοί για την ένταξή τους στη  SAS και πιέζουν  τον εαυτό τους όλο και πιο πολύ. Μάλιστα ενθαρρύνονται και από τους εκπαιδευτές του που είναι αμείλικτοι» δήλωσε αξιωματικός του στρατού, ενώ κάποιος άλλος τόνισε : «Έχουμε  διαδικασίες ασφαλείας,  αλλά θα πρέπει να υπολογίζεται ότι εκπαιδεύουμε τους ανθρώπους για να πάνε σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, γιατί αυτό θα πρέπει να αντιμετωπίσουν στο πεδίο της μάχης αργότερα».
Στις αρχές του χρόνου, ένα άλλο μέλος του στρατού είχε χάσει τη ζωή του, όταν σε αντίστοιχες ασκήσεις επιλογής κατέρρευσε λόγω του πολικού κρύου.