«Δεν φταίει η Πρεμιερ Λιγκ για τις αποτυχίες»

Ανόητες χαρακτηρίζει τις κατηγορίες ότι η Πρέμιερ Λιγκ ευθύνεται για τις πρόσφατες τραγικές εμφανίσεις των εθνικών ομάδων νέων και ελπίδων της Αγγλίας, ο εκτελεστικός διευθυντής της λίγκας Ρίτσαρντ Σκούνταμορ. 



«Δεν φταίει η Πρεμιερ Λιγκ για τις αποτυχίες»

Οι αποτυχίες της εθνικής ομάδας των Ελπίδων που ηττήθηκε σε όλα τα ματς του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος και της ομάδας των Νέων που δεν κατάφερε να πετύχει νίκη στη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπως ήταν λογικό προκάλεσαν έντονα σχόλια. Μάλιστα τα βέλη κάποιων πρώην προπονητών και ποδοσφαιριστών μεταξύ των οποίων ο Πίτερ Τέιλορ, ο Γκλεν Χόντλ και ο Γκάρι Λίνεκερ στράφηκαν εναντίον της Πρέμιερ Λιγκ καθώς θεωρούν πως εμποδίζει την πρόοδο των παικτών.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, ο χρόνος συμμετοχής στην Πρέμιερ Λιγκ των παικτών που απαρτίζουν την εθνική ομάδα των ελπίδων έπεσε στα χαμηλότερα επίπεδα. Από το συνολικό χρόνο των αγωνιστικών λεπτών της Πρεμιερ Λιγκ την σεζόν 2013-14, οι παίκτες της ομάδας u-21 αγωνίστηκαν στο 2,28%, ενώ συνολικά 35 παίκτες της ομάδας των ελπίδων αγωνίστηκαν πέρυσι στην Πρεμιερ Λιγκ.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως αποτυπώνει και τα αίτια της αποτυχίας, καθώς τα αντίστοιχα ποσοστά των δυο ομάδων που έφτασαν στον τελικό του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος φέτος, δηλαδή της Ιταλίας και της Ισπανίας αγγίζουν το 2,38% και το 3,40% αντίστοιχα.  Περισσότερο χρόνο φαίνεται πως δίνουν οι γερμανικές και οι γαλλικές ομάδες, καθώς ο χρόνος συμμετοχής των παικτών της ομάδας των ελπίδων φτάνει αντίστοιχα το 6,22% και το 7,32% του συνολικού αγωνιστικού χρόνου.

Παρά τις αιχμές κατά της Πρεμιερ Λιγκ οτι δεν προσφέρει ευκαιρίες στους νέους παίκτες, ο εκτελεστικός διευθυντής της λίγκας Ρίτσαρντ Σκούνταμορ επισημαίνει πως «Υπήρχαν διαθέσιμοι 210 παίκτες της Πρέμιερ Λιγκ για την Εθνική Ελπίδων  και αυτό που πρέπει να γίνει είναι να βρεθούν οι 11 καλύτεροι».