Σε θέση μάχης Sky-BT για την πρεμιέρα

Σε νέα φάση περνάει η τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων της Πρέμιερ Λιγκ την σεζόν που ξεκινά με την είσοδο στο παιχνίδι της BT Sport και όπως είναι αναμενόμενο η μάχη με την υπερδύναμη που ακούσει στο όνομα Skysports έχει ξεκινήσει. 



Σε θέση μάχης Sky-BT για την πρεμιέρα

Η είσοδος της British Telecom στην τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων της Πρέμιερ Λιγκ, αντί του ESPN,  όπως είναι λογικό ανάγκασε το Skysports -το οποίο είναι συνοδοιπόρος της κορυφαίας κατηγορίας εδώ και είκοσι χρόνια- να ανταπαντήσει.

Μπορεί το Skysports να διατηρεί τη μερίδα του λέοντος στις τηλεοπτικές μεταδόσεις προσφέροντας 116 παιχνίδια live, όμως το γεγονός ότι το BT Sports θα προσφέρεται δωρεάν στους συνδρομητές των broadband υπηρεσιών της British Telecom, οδηγεί την κόντρα σε άλλο επίπεδο. 

Έτσι σε μια κίνηση καλής θέλησης προς τους συνδρομητές του  (που δεν έχουν και το πακέτο των Sports) το Sky αποφάσισε να προσφέρει από ανοιχτές συχνότητες τις αναμετρήσεις που θα καλύψει στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στις 17 Αυγούστου.  Το πρόγραμμα των καναλιών Sky2 και PickTV για εκείνη την ημέρα θα αντικατασταθεί από εκείνο του Skysports1 που θα καλύψει πέρα από το απογευματινό ματς της Πρέμιερ Λιγκ και μια αναμέτρηση της Τσάμπιονσιπ.

Η κίνηση αυτή του Sky, προκάλεσε την αντίδραση της BT που χαρακτήρισε τη δωρεάν παροχή «κόλπο» τονίζοντας πως οι δικοί της αγώνες παρέχονται δωρεάν στους συνδρομητές της όλο τον χρόνο.

 Η ΒΤ έχει δαπανήσει το ποσό των 738 εκατομμυρίων λιρών για να εξασφαλίσει την κάλυψη 38 αγώνων για κάθε σεζόν την επόμενη τριετία.