Υποκλοπές στη Μάντσεστερ Σίτι

Θύμα κατασκοπίας πιστεύουν πως έπεσαν στη Μάντσεστερ Σίτι και για το λόγο αυτό έχουν καλέσει ειδικούς προκειμένου να ανακαλύψουν τυχόν ηλεκτρονικά ίχνη των δραστών. 



Υποκλοπές στη Μάντσεστερ Σίτι

Οι υποκλοπές φαίνεται πως αφορούν τις αναφορές των σκάουτερ σχετικά με τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους των «πολιτών» και όπως πιστεύουν έγιναν από αντίπαλο σύλλογο . 

Όπως η πλειοψηφία των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ έτσι και η Σίτι χρησιμοποιεί το σύστημα Scout 7 το οποίο λειτουργεί τα τελευταία έντεκα χρόνια και όπως υποστηρίζει η εταιρεία που το παρέχει «είναι μια από τις πιο έμπιστες και αξιοσέβαστες που εξυπηρετεί πάνω από 150 συλλόγους και εθνικές ομάδες».   Οι πληροφορίες που παρέχει χρησιμοποιούνται από περισσότερα  από 2,000 άτομα μεταξύ των οποίων προπονητές, σκάουτερ, τεχνικοί διευθυντές και παράγοντες, ενώ υπάρχουν και πληροφορίες για συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές που παρέχονται για αποκλειστική χρήση κάποιου συλλόγου.

Η διαδικασία χρήσης του συγκεκριμένου συστήματος είναι απλή καθώς παρέχονται στους ενδιαφερόμενους username και password, το οποίο όμως συνίσταται να αλλάζει κατά την πρώτη σύνδεση.  Θεωρείται λοιπόν πιθανό πως κάποιος που μπορεί να γνωρίζει το password με κάποιο τρόπο να έχει πρόσβαση σε αρχεία κάποιου άλλου συλλόγου.

Οι έρευνες δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη ενώ η διοίκηση του συλλόγου δεν έχει ενημερώσει επίσημα την Πρέμιερ Λιγκ, ωστόσο το θέμα φαίνεται να προκαλεί ανησυχία στα ανώτερα στελέχη σημαίνοντας συναγερμό  στους συλλόγους για αύξηση των μέτρων ασφαλείας.