H Arsenal FC αναζητά τα επόμενα μεγάλα ποδοσφαιρικά αστέρια

18-24 Ιουνίου  (Ιτέα Φωκίδας)



H Arsenal FC αναζητά τα επόμενα μεγάλα ποδοσφαιρικά αστέρια
Αθήνα, 3 Ιουνίου 2013. Η Arsenal FC αναζητά και στη χώρα μας τα επόμενα μεγάλα ποδοσφαιρικά αστέρια μέσω της Arsenal FC Elite Academy Southeast Europe, η οποία και ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Ελλάδα το 2010. Όσοι έχουν γεννηθεί πριν το 2002, παίζουν στη θέση του τερματοφύλακα και ενδιαφέρονται να ζήσουν το ποδόσφαιρο “The Arsenal Way” σε μία από τις πιο ιστορικές ομάδες του αγγλικού ποδοσφαίρου που δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα νέα ταλέντα, είναι ευπρόσδεκτοι να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους μέσω του «Elite Development Program» και να κερδίσετε μία υποτροφία στην ακαδημία. Οι τερματοφύλακες που θα παρακολουθήσουν το Arsenal FC Elite Academy SEE Goalkeeper’s Summer Camp, θα ακολουθήσουν το ειδικά σχεδιασμένο προπονητικό πρόγραμμα της Arsenal FC, ώστε ο καθένας να μπορεί να βελτιώσει την τεχνική του, να αναπτύξει καλύτερη αίσθηση για το ρόλο του τερματοφύλακα στο παιχνίδι και να μάθει πως θα οδηγεί τον εαυτό του σε υψηλότερο επίπεδο απόδοσης σε κάθε παιχνίδι. Ένα επαγγελματικό και ποιοτικό πρόγραμμα προπόνησης και αξιολόγησης αποκλειστικά για τερματοφύλακες  εξασφαλίζεται με την επιμέλεια του προγράμματος από τον προπονητή τερματοφυλάκων της ανδρικής ομάδας της Arsenal FC, Tony Roberts, καθώς και την επίβλεψη του στη χώρα μας απο τον Σπύρο Πασπαλίδη, συντονιστή προπονητών τερματοφυλάκων των Arsenal Soccer Schools και προπονητή τερματοφυλάκων Arsenal FC Elite Academy Southeast Europe.
 
Ο Tony Roberts ασχολείται με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο από τότε που έφυγε από το Holyhead στην Βόρεια Ουαλία στην ηλικία των 16 ετών. Η σταδιοδρομία του, που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 1986 όταν υπέγραψε με την Queens Park Rangers, κατέληξε να είναι σπουδαία, συμμετέχοντας σε αγώνες με την Εθνική Ουαλίας, έχοντας συλλέξει περισσότερες από 620 επαγγελματικές συμμετοχές με την Queens Park Rangers και την  Dagenham & Redbridge, στην οποία αγωνιζόταν ενώ παράλληλα διατελούσε προπονητής  των νεαρών τερματοφυλάκων στην Arsenal FC. Τελικά κρέμασε τα γάντια του το 2010 για να ακολουθήσει την σταδιοδρομία του προπονητή, έχοντας αποκτήσει 10χρονη εμπειρία σε καθημερινή βάση σε όλα τα επίπεδα της εκμάθησης ενός τερματοφύλακα (από απλό αθλητή νεοεισερχόμενο σε μια σχόλη ή ακαδημία έως επαγγελματίες τερματοφύλακες). Σήμερα κατέχει καταλυτικό ρόλο στην προπόνηση των τερματοφυλάκων της πρώτης ομάδας της Arsenal FC. Επιβλέπει και βοηθάει στην διαχείριση της προόδου όλων των τερματοφυλάκων των ηλικιών από 17 έως 21 χρόνων. Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με μεγαθήρια της θέσης του τερματοφύλακα και με κορυφαίους προπονητές, όπως οι Neville Southall (Everton και Ουαλία), David Seaman (Arsenal και Αγγλία), Jan Stejskal (QPR και πρ. Τσεχοσλοβακία), Bob Wilson (Arsenal και Σκοτία), Gerry Peyton (Ιρλανδία) και Mike Kelly (QPR και Ιρλανδία). Η μακροχρόνια πορεία του τον βοήθησε στην προσωπική του εκπαίδευση και ανάπτυξη, ώστε να έχει την απαιτούμενη γνώση και το πάθος για να δημιουργήσει την επόμενη γενιά τερματοφυλάκων.
 
Η πρόοδος των τερματοφυλάκων που θα συμμετέχουν στο Goalkeeper Camp, βασίζεται στο Αναπτυξιακό Τρίγωνο της Arsenal FC, ένα πρόγραμμα συμπληρωματικής προπόνησης που ακολουθείται τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο και περιλαμβάνει: Επιλογή - Καθοδήγηση - Προσωπική Προπόνηση και Αξιολόγηση. Κύριο μέλημα του Goalkeeper Camp, είναι να αναδείξει και να βελτιώσει μια σειρά από τεχνικά και νοητικά χαρακτηριστικά του αθλητή. Για την επίτευξη των παραπάνω σκοπών δίνεται έμφαση στην τεχνική κατάρτιση ανεξαρτήτως επιπέδου αλλά και τη διαμόρφωση προσωπικοτήτων με σταθερότητα χαρακτήρα (εντός και εκτός γηπέδου) και ποιότητα ηγεσίας, προσόντα απαραίτητα για την συγκεκριμένη θέση, συνδυάζοντας τις αρχές τις ευγενούς άμιλλας, της ομαδικότητας, της έκφρασης και της διασκέδασης. Τη σεζόν 2011-12, την πιλοτική χρονιά, το πρόγραμμα γνώρισε την πρώτη του επιτυχία αφού ο Dejan Iliev (FYROM), που έλαβε μέρος σε αυτό, υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την Arsenal FC.
 
Ένα από τα βασικά στοιχεία που κάνει το Goalkeeper’s Summer Camp να ξεχωρίζει είναι η βιντεοσκόπηση των προσπαθειών όσων δηλώσουν συμμετοχή, αλλά και η μετέπειτα ανάλυση. Μέσα από αυτή τη διαδικασία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν πιο αναλυτικά για τα δυνατά και αδύνατα σημεία τους και να βασίσουν εκεί την μετέπειτα προπόνησή τους, έτσι ώστε να εξελιχθούν όσο πιο σωστά γίνεται.
 
Μπορείτε να ενημερωθείτε για το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης και να πάρετε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.tournamentsingreece.com/el/.
 
Πληροφορίες προς συντάκτες:
Για οποιοδήποτε θέμα επικοινωνίας, υλικού και πληροφοριών για τη λειτουργία της Arsenal FC Elite Academy, μπορείτε να επικοινωνήσετε με mail στο info@arsenalfootball.gr ή με τον κ. Πασπαλίδη στο 6985762512.