Νεκρός από επίθεση στο Λονδίνο (video)

Σοκ προκάλει στην κοινή γνώμη η σφαγή ενός Βρετανού στρατιώτη ο οποίος δέχθηκε επίθεση με μπαλτά απο δυο Μουσουλμάνους στο Γουολιτς του Λονδίνου. Οι αρχές αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως τρομοκατική επίθεση. Προκλητικός ο ένας δράαστης που λίγα λεπτά μετά την επίθεση έστειλε μέσω βίντεο απειλητικό μήνυμα : «Ποτέ δεν θα είστε ασφαλείς».



Νεκρός από επίθεση στο Λονδίνο (video)

Μόλις λίγα 24ώρα πριν τη διεξαγωγή του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ όπου αναμένεται να καταφτάσουν στο Λονδίνο χιλιάδες τουρίστες, η βρετανική πρωτεύουσα βιώνει ένα νέο τρομοκρατικό χτύπημα, μικρότερης κλίμακας αυτή τη φορά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δυο άνδρες Ισλαμικής καταγωγής αφού πρώτα χτύπησαν με το αυτοκίνητο τους έναν άνδρα στη συνέχεια τον τραυμάτισαν θανάσιμα με μπαλτά. Το θύμα υπηρετούσε ως στρατιώτης, ωστόσο επίσημα αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη. Στο σημείο της επίθεσης έφτασε άμεσα η αστυνομία, η οποία άνοιξε πυρ ενταντίον των δυο δραστών τραυματίζοντας τους. Στον τόπο της επίθεσης βρέθηκαν μαχαίρια και όπλα. 

Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες οι δυο άνδρες μετά την επίθεση φώναξαν «Allahu Akbar» (O Αλλάχ είναι μεγάλος) ενώ βιντεοσκοπούσαν ο ένας τον άλλο παροτρύνοντας μάλιστα και τους μάρτυρες να κάνουν το ίδιο.

Το τηλεοπτικό δίκτυο ITV μετέδωσε βίντεο στο οποίο ένας δράστης ο οποίος  κρατά στα ματωμένα χέρια του όπλα της επίθεσης.

O δράστης λέει στο βίντεο : «Λυπόμαστε που οι γυναίκες έπρεπε σήμερα να δουν αυτή την εικόνα, αλλά στην πατρίδα μας οι γυναίκες μας βλέπουν τα ίδια. Ποτέ δεν θα είστε ασφαλείς. Διώξτε την κυβέρνηση σας. Δεν νοιάζεται για εσάς. Ορκιζόμαστε στον Αλάχ ότι ποτέ δεν θα σταματήσουμε να σας πολεμούμε. Ο μόνος λόγος που το κάναμε ήταν γιατί Μουσουλμάνοι πεθαίνουν κάθε μέρα. Αυτός ο Βρετανός στρατιώτης είναι οφθαλμός αντι οφθαλμού και οδόντας αντί οδόντος». 

Το θύμα το οποίο είναι νεαρής ηλικίας, λέγεται πως φορούσε μια μπλούζα της φιλανθρωπικής οργάνωσης για στρατιώτες Help For Heroes και αυτό ήταν που ενδεχομένως προκάλεσε την επίθεση. «Εκαναν σαν παρανοικοί. Τον έσυραν απο το πεζοδρόμιο και τον παράτησαν στη μέση του δρόμου. Δεν τους ένοιαζε αν τους τραβούσαν φωτογραφίες ή βίντεο» τόνισε αυτόπτης μάρτυρας. To περιστάτικο σημειώθηκε λίγα μέτρα μακριά απο στρατώνα και αυτό ήταν που ενίσχυσε την πληροφορία πως το θύμα είναι στρατιώτης.

H υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Τερίσα Μει, με δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον βρίσκεται στη Γαλλία απο όπου αναμένεται να επιστρέψει απόψε, συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο.

«Αρρωστημένο και βάρβαρο» χαρακτήρισε το περιστατικό η Μει, η οποία τόνισε ότι εκπρόσωπος της MI5 την ενημέρωσε πως το θύμα δολοφονήθηκε βάναυσα ενώ την επίθεση καταδίκασε και το Βρετανικό Μουσουλμανικό Συμβούλιο.  «Αυτή είναι μια πραγματικά βάρβαρη πράξη που δεν έχει καμία βάση στο Ισλάμ και την καταδικάζουμε ανεπιφύλακτα. Οι σκέψεις μας είναι με το θύμα και την οικογένειά του. Αντιλαμβανόμαστε ότι το θύμα υπηρετεί στις Ενοπλες Δυνάμεις. Μουσουλμάνοι έχουν υπηρετήσει στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, με υπερηφάνεια και με την τιμή.  Αυτή η επίθεση σε ένα μέλος των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ανέντιμη, και κανένας λόγος  δεν δικαιολογεί αυτή τη δολοφονία. Η ενέργεια αυτή αναμφίβολα θα αυξήσει την ένταση  στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου. Καλούμε όλες τις κοινότητές μας, μουσουλμανικές και μη, να ενωθούν ώστε να διασφαλίσουν πως οι δυνάμεις του μίσους δεν θα επικρατήσουν» ανέφερεται στην σχετική ανακοίνωση.

Οι δράστες νοσηλεύονται σε δυο ξεχωριστά νοσοκομεία, με τον ένα να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.