Σαουθάμπτον - Στόουκ (preview)

Έχοντας εξασφαλίσει την παρουσία τους στην Πρέμιερ Λιγκ και την επόμενη αγωνιστική περίοδο, οι Σαουθάμπτον και Στόουκ μπορούν να χαρακτηριστούν αδιάφορες εν όψει της μεταξύ τους αναμέτρησης για την 38η και τελευταία αγωνιστική. Το κίνητρο που υπάρχει και για τις δύο, είναι μονάχα το… οικονομικό, ανάλογα με τη θέση που θα καταλάβουν.  



Σαουθάμπτον - Στόουκ (preview)

Οι «πότερς» του Τόνι Πιούλις με καλές εμφανίσεις τις τελευταίες αγωνιστικές κατάφεραν να ξεπεράσουν το 40άρι και να βρίσκονται πλέον στην 11η θέση, στο -2 από την πρώτη δεκάδα. Μπορεί η βαθμολογική τους συγκομιδή να είναι η χειρότερη στην ιστορία της παρουσίας τους στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά η θέση που θα καταλάβουν, ενδεχομένως να είναι η καλύτερη!

Από την πλευρά τους, οι «Άγιοι» που είχαν αρκετά σκαμπανεβάσματα μέσα στη σεζόν, επικράτησαν των Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ και Τσέλσι στην έδρα τους, αλλά με βαθμούς… χρυσάφι, εξασφάλισαν την παραμονή τους στην πρώτη κατηγορία. Εφόσον ξεκαθάρισε και το θέμα της παραμονής του Νίκολα Κορτέζε στην προεδρία και του Μαουρίτσιο Ποκετίνο στην τεχνική ηγεσία, στον σύλλογο σκέφτονται πλέον την επόμενη σεζόν.

Ρεαλιστικός στόχος, πάντως, και για τις δύο ομάδες, είναι η καλύτερη δυνατή θέση στην τελική κατάταξη της Πρέμιερ Λιγκ για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013. Ανάλογα με το «σκαλί» στο οποίο θα σταθούν, μπορούν να έχουν και έσοδα, πράγμα που ουσιαστικά δίνει και στους δύο αντιπάλους κίνητρο στο σημερινό παιχνίδι.

Στη Σαουθάμπτον θα περιμένουν τους Ρίκι Λάμπερτ και Λουκ Σο μέχρι την τελευταία στιγμή, αμφίβολοι είναι οι Στιβ ντε Ράιντερ και Βέγαρντ Φόρεν, ενώ εκτός λόγω τιμωρίας έμειναν οι Γκαστόν Ραμίρες και Ντάνι Φοξ.

Για τους φιλοξενούμενους, ο Τσάρλι Άνταμ είναι τιμωρημένος μετά την αποβολή του στο ματς της περασμένης εβδομάδας απέναντι στην Τότεναμ, ενώ ελάχιστες πιθανότητες να συμπεριληφθεί στα πλάνα του Πιούλις συγκεντρώνει ο Γκλεν Γουίλαν.

Πιθανές συνθέσεις:
Σαουθάμπτον (4-5-1): Μπόρουτς - Κλάιν, Φοντέ, Χόιβελντ, Σο - Λαλάνα, Κορκ, Σ. Ντέιβις, Σντάιντερλιν, Ροντρίγκεζ - Λάμπερτ
Στόουκ (4-5-1): Μπέγκοβιτς - Σότον, Χουτ, Σόουκρος, Γουίλσον - Γουόλτερς, Γουίλαν, Ενζονζί, Γουάιτχεντ, Εθέρινγκτον - Κράουτς