Οριστικό «αντίο» στην εθνική από Φέρντιναντ

Τέλος έβαλε ο Ρίο Φέρντιναντ στην ποδοσφαιρική του καριέρα, όσον αφορά την εθνική Αγγλίας. Ο αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Ρόι Χότζον για την απόφασή του, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να αναζητά αλλού λύσεις για τα μετόπισθεν.

Advertisement
Οριστικό «αντίο» στην εθνική από Φέρντιναντ

Όπως έγινε γνωστό το πρωί της Τετάρτης, ο Φέρντιναντ δεν θα φορέσει ξανά τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος.

Δύο μήνες μετά τις δηλώσεις του για το «πάθος που μένει άσβεστο» για να αγωνιστεί ξανά με την εθνική ομάδα, ο κεντρικός αμυντικός αποφάσισε να μη συνεχίσει με τα «τρία λιοντάρια», ενώ είχε δεσμευτεί πως από τον Σεπτέμβριο θα ήταν διαθέσιμος για τα πλάνα του Χότζον.

Στις δηλώσεις του, ο Φέρντιναντ στάθηκε στη νέα γενιά που …έρχεται από πίσω. «Στα 34 μου, πιστεύω πως είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνω στην άκρη και να αφήσω τα νέα παιδιά να μπουν στην ομάδα, κάτι που θα με κάνει ακόμη πιο συγκεντρωμένο στις υποχρεώσεις μου με το σύλλογό μου. Υπάρχουν αρκετοί νέοι και ταλαντούχοι παίκτες για την εθνική ομάδα», τόνισε ο ίδιος. 

Από την πλευρά του, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αγγλίας στάθηκε στο πόσο «σημαντική ήταν η παρουσία του Φέρντιναντ όλα αυτά τα 14 χρόνια», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον τρόπο που ενημερώθηκε ο ίδιος: «Εκτιμώ το γεγονός πως με πήρε τηλέφωνο ο ίδιος να με ενημερώσει, κάτι που μου δείχνει πως το σκέφτηκε καλά»