Με ψηλά το κεφάλι

Περήφανα θέλει να υποβιβαστεί η Ρέντινγκ! Γνωρίζοντας πως την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στην Τσάμπιονσιπ, πήγε στο «Craven Cottage» για να αντιμετωπίσει τη Φούλαμ και χάρισε μια από τις ελάχιστες φετινές χαρές στους οπαδούς της, επικρατώντας με σκορ 4-2 στην 36η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.  



Με ψηλά το κεφάλι

Μια τεράστια ευκαιρία για να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί των πέντε αγώνων χωρίς νίκη ήταν το παιχνίδι για τη Φούλαμ πριν από την πρώτη σέντρα, αλλά μετά το σφύριγμα της λήξης, αυτό το σερί αυξήθηκε. Η υποβιβασμένη Ρέντινγκ δεν πήγε για… τουρισμό στο «Craven Cottage» και κατάφερε να κάνει τους οπαδούς της να χαμογελάσουν, με το τελικό 4-2.

Μόνο 27 λεπτά αγωνίστηκε ο Γιώργος Καραγκούνης για τους Λονδρέζους, με τον Έλληνα άσο να παίρνει φανέλα βασικού, αλλά να αποχωρεί για λόγους τακτικής, από τη στιγμή που ο Μάρτιν Γιόλ ήθελε να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα του, περνώντας στον αγώνα τον Ούγκο Ρονταγέγκα.

Το ματς:

Άλλα ήθελε να κάνει και… άλλα έκανε η Φούλαμ στον αγωνιστικό χώρο του «Craven Cottage». Αντί να πιάσει… απ’ το λαιμό τη Ρέντινγκ, «κατάφερε» να μην απειλήσει καθόλου και μάλιστα, να δεχτεί και γκολ στο 12ο λεπτό! Ο Γιόν Άρνε Ρίισε ανέτρεψε τον Ρόμπσον – Κανού και αυτός, αναλαμβάνοντας την εκτέλεση, ευστόχησε  για το 1-0. Ο Μάρτιν Γιόλ κινήθηκε άμεσα από τον πάγκο και την «πλήρωσε» ο Γιώργος Καραγκούνης που στο 27΄αποχώρησε για να δώσει πιο επιθετική διάθεση στη Φούλαμ ο Ούγκο Ρονταγέγκα. Αυτός, είχε ένα καλό σουτ στη συμπλήρωση του ημιώρου, αλλά όσο κι αν πίεσαν οι γηπεδούχοι, δεν βρήκαν απάντηση μέχρι το ημίχρονο.

Η Φούλαμ απέφυγε τα… χειρότερα στην έναρξη του δευτέρου μέρους, αφού στο 55’, η κεφαλιά του Πάβελ Πογκρέμπνιακ απομακρύνθηκε πάνω στη γραμμή από τον Γιόν Άρνε Ρίισε. Οι «royals», είχαν δώσει όρκο τιμής για τα τελευταία παιχνίδια, ώστε να μην «πέσουν» με σκυμμένο το κεφάλι και στο 61ο λεπτό, ο Ρόμπσον – Κανού έγραψε το 2-0. Οι «cottagers» καλούνταν να συνέλθουν από το σοκ που υπέστησαν και ο Μπράιαν Ρουίζ τους βοήθησε, σκοράροντας στο 71’, για να μειώσει στο σκορ. Ο ρυθμός του παιχνιδιού έγινε… τρελός και αφού πρώτα ο Λε Φοντρ στο 75’ έκανε τρία τα τέρματα της Ρέντινγκ, ο Ρουίζ μείωσε εκ νέου και έδωσε νέα πνοή στην ομάδα του. Λίγο αργότερα έχασε τεράστια ευκαιρία πετυχαίνοντας το δοκάρι, αλλά παρά τις προσπάθειες, των Λονδρέζων, ο Κάρακαν έριξε τους τίτλους τέλους, διαμορφώνοντας στο 82΄ το τελικό 4-2 για τη Ρέντινγκ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Φούλαμ: Σβάρτσερ, Ρίισε (56’ Ρίτσαρντσον), Σεντέρος, Χάνγκελαντ, Ρίτερ, Καραγκούνης (28’ Ρονταγέγκα), Νταφ (71’ Κατσάνικλιτς), Εμάνουελσον, Ένο, Μπερμπάτοφ, Ρουίζ

Ρέντινγκ: ΜακΚάρθι, Γκάντερ, Μαριάπα, Μόρισον, Κέλι, Κάρακαν, ΜακΆναφ (73’ Μπλάκμαν), Ρόμπσον – Κανού (81΄Καρίσο), Γκάθρι, Πογκρέμπνιακ (71’ Λε Φοντρ), ΜακΚλίρι