«Εθισμένη» στους τελικούς! (video)

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, η Τσέλσι κατάφερε να κάνει την ανατροπή κόντρα στη Βασιλεία, με το τελικό 3-1 (σε συνδυασμό με το 2-1 του πρώτου ημιτελικού) να την στέλνει στον τελικό του Europa League κόντρα στην Μπενφίκα, εκεί που θα διεκδικήσει το δεύτερο συνεχόμενο ευρωπαϊκό «στέμμα» της!



«Εθισμένη» στους τελικούς! (video)

Οι «μπλε» του Ράφα Μπενίτεθ, θα μονομαχήσουν για το τρόπαιο με τους Πορτογάλους στον τελικό του Άμστερνταμ (15/5), δίνοντας το «παρών» σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης για δεύτερη σερί σεζόν.

Σε περίπτωση νίκης μάλιστα, θα γίνουν η πρώτη ομάδα που θα κατακτήσει αμέσως μετά το Τσάμπιονς Λιγκ και τη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση.

Ο Σαλάχ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, με τους Τόρες (50’) και Μόουζες (52’) να φέρνουν… τούμπα το ματς και τον Λουίζ (59’) να διαμορφώνει με εντυπωσιακό τρόπο το 3-1.

Από ένα δοκάρι είχε η κάθε ομάδα, με τους Τόρες (9’) και Φράι (63’)

Το ματς:

Πολύ δυνατά μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι δύο αντίπαλοι, με τη Βασιλεία να είναι αυτή που απείλησε πρώτη, με τον Στρέλερ ωστόσο να μην βρίσκει στόχο στην πρώτη φάση του αγώνα. Η «απάντηση» των γηπεδούχων ήρθε στο 9’. Ο Τόρες βρήκε ωραία τον Λάμπαρντ, ο Άγγλος χαφ όμως σημάδεψε το δοκάρι, ενώ στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Μόουζες μπλόκαρε εύκολα ο Ζόμερ, διατηρώντας το 0-0.

Εννέα λεπτά αργότερα, ο Τόρες είχε ακόμα μία καλή στιγμή για την Τσέλσι, με το σουτ του να καταλήγει κόρνερ. Οι  «μπλε» είχαν αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο στο ματς και με την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία με τον Ραμίρες να στέλνει από κοντά την μπάλα στην αγκαλιά του Ζόμερ.

Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου οι Ελβετοί θα μπορούσαν να κάνουν τη ζημιά με τον Σαλάχ, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Τσέχ. Ότι δεν κατάφερε σε αυτήν τη φάση ο Αιγύπτιος άσος, το έκανε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν ο Στόκερ τον βρήκε στην πλάτη της άμυνας και με όμορφο αριστερό πλασέ έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-1.

Το γκολ στο φινάλε του πρώτου μέρους… θορύβησε τους γηπεδούχους που μπήκαν επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο και χρειάστηκαν μόλις επτά λεπτά για να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους και ουσιαστικά να… καθαρίσουν με την υπόθεση-πρόκριση.

Στο 50’ ο Αζάρ έκανε την ατομική προσπάθεια, η μπάλα έφτασε στον Λάμπαρντ που σούταρε, ο Ζόμερ απέκρουσε και ο Φερνάντο Τόρες πήρε το «ριμπάουντ» φέρνοντας από κοντά το ματς στα ίσια. Δύο λεπτά αργότερα μάλιστα, η μπάλα και οι... κόντρες έκαναν τη χάρη στους Λονδρέζους με τον Μόουζες να είναι αυτός που έφερε… τούμπα το ματς.

Το επιθετικό «κρεσέντο» της Τσέλσι συνεχίστηκε και ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Λάμπαρντ άφησε έξυπνα τη μπάλα στον Νταβίντ Λουίζ και αυτός με ένα εντυπωσιακό πλασέ με το αριστερό (!) έστειλε τη μπάλα συστημένη στο δεξί παραθυράκι για το 3-1!

Στη συνέχεια, ο αγώνας απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, η Βασιλεία πάντως δεν σήκωσε «λευκή πετσέτα» και στο 63’ ο Φράι με δυνατό σουτ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Τσεχ. Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι με το 3-1 (σε συνδυασμό με το 2-1 του πρώτου ματς) να στέλνει τους «μπλε» στον τελικό του Άμστερνταμ της 15ης Μαΐου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι: Τσεχ, Αθπιλικουέτα, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Μπέρτραντ, Λουίζ (82’ Άκε), Ραμίρες (66’ Όσκαρ), Λάμπαρντ, Αζάρ (75’ Μάτα), Μόουζες, Τόρες

Βασιλεία: Ζόμερ, Φόσερ, Σερ, Σαούρο, Στάινχοφερ, Ντιέ, Στόκερ (62’ Ντέγκεν), Φράι (75’ Ντίαζ), Σαλάχ, Ελ Νένι, Στρέλερ (62’ Ζουά)