Ηττήθηκε η Μπλακμπερν από την ΑΕΚ

Φιλική ήττα γνώρισε η Μπλάκμπερν  από την ΑΕΚ στο Sydney Festival of Football  με σκορ 2-1 προβληματίζοντας με την απόδοση της τον Σαμ Αλαρντάις αφού δεν έπεισε σε κανένα σημείο του αγώνα ότι μπορούσε να κοντράρει την ελληνική ομάδα.



Ηττήθηκε η Μπλακμπερν από την ΑΕΚ

 

 

Οι «Rovers» άργησαν να μπουν στην λογική του αγώνα  για ένα ακόμα μια φορά,δεν πίεσαν ψηλά την ΑΕΚ και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην έχει σε καμία στιγμή του πρώτου ημιχρόνου τον έλεγχο του αγώνα.  Χαρακτηριστικό της χαλαρότητας των παικτών της Μπλάκμπερν είναι η κατοχή της μπάλας αφού σε κάποιο σημείο του παιχνιδιού αυτή έφτασε το 65% για την «Ένωση» και 35% για τα «ρόδα».

 

Οι Έλληνες πέτυχαν τα γκολ τους σε διάστημα τριών λεπτών με τα μεγάλα όπλα τους για την φετινή σεζόν, τον Σκόκο και τον Λυμπερόπουλο. Πρώτα ο Αργεντινός στο 21ο λεπτό με εξαιρετικό πλασέ έπειτα από πάσα του 35χρονου ηγέτη. Στο 24’ η ΑΕΚ διπλασίασε τα τέρματα της όταν ο Μπερνς κινήθηκε από τα δεξιά πάσαρε στον Λεονάρντο και αυτός με την σειρά του βρήκε τον Λυμπερόπουλο που με ωραίο γυριστό σουτ έκανε το 2-0. Τα γρήγορα γκολ των Ελλήνων προκάλεσαν τον εκνευρισμό των Άγγλων και μέχρι την ανάπαυλα δεν είδαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο  αφού έγιναν πολλά φάουλ.

 

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπλάκμπερν ισορρόπησε κάπως το παιχνίδι, ανέβασε την απόδοση της και  κατάφερε εννέα λεπτά πριν από το τέλος να μειώσει το σκορ με κεφαλιά του Φιλ Τζόουνς που εκμεταλλεύτηκε σέντρα του Πέντερσεν σε μια φάση που αδράνησε η άμυνα της ΑΕΚ.

 

Ο Σαμ Αλαρντάις είδε πολλά πράγματα στο δεύτερο φιλικό των «Rovers» στην μακρινή ήπειρο που σίγουρα θα του φανούν χρήσιμα ενόψει της έναρξης της Πρέμιερ Λιγκ  που ξεκινά σε είκοσι μέρες. Υπάρχουν κενά-ιδιαιτέρα στο χώρο του κέντρου-και εφόσον δεν ενισχυθεί με ποιοτικούς παίκτες θα αντιμετωπίσει πρόβλημα και στην γρήγορη ανάπτυξη και στο transition- την εναλλαγή από την επίθεση στην άμυνα και το αντίστροφο- κάτι που στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης μπορεί να αποβεί μοιραίο.
 
Μπλακμπερν (Αλαρντάις): Ρόμπινσον, Γιάκομπσεν, Τζόουνς, Χάνλεϊ, Ζιβέ, Έμερτον, Άντριους, Όλσον, Νταν, Ρόμπερτς, Ενζονζί
 
  ΑΕΚ: Σάχα, Μαιστόροβιτς, Δέλλας, Γεωργέας, Λαγός, Καφές, Λεονάρντο, Μάκος, Μπερνς, Σκόκο και Λυμπερόπουλος.

TAGS: