Συμφώνησαν για το Financial Fair-Play

Νέα οικονομικά δεδομένα και με τη βούλα στην Πρέμιερ Λιγκ από την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Το Financial Fair-Play απέσπασε τη θετική ψήφο της πλειοψηφίας των 20 ομάδων της κορυφαίας κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου και το τοπίο γύρω από τα οικονομικά, αναμένεται να αλλάξει ριζικά.



Συμφώνησαν για το Financial Fair-Play

Για την εφαρμογή του Financial Fair-Play, χρειαζόταν η θετική ψήφος από τα 2/3 των ομάδων, πράγμα που επιβεβαιώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, στη συνάντηση των εκπροσώπων των συλλόγων της Πρέμιερ. Από τις 20 ομάδες, οι 14 είπαν το «ναι», πέντε είπαν «όχι» και η Σουόνσι ψήφισε… λευκό.

Οι νέοι κανονισμοί, θα αφορούν περιορισμούς στους μισθούς των ποδοσφαιριστών, τα έξοδα, ενώ επιπλέον, θα γίνει προσπάθεια ώστε να οριστεί πλαφόν στα έσοδα των ομάδων από τα τηλεοπτικά.

Όσα χρήματα μπαίνουν στα ταμεία τους από χορηγίες, εισιτήρια και διάφορες άλλες εμπορικές δραστηριότητας, θα μπορούν να εκμεταλλεύονται σε αύξηση των μισθών των παικτών.  

Εφόσον κάποιος από τους συλλόγους, αποδειχθεί ότι παραβίασε τους κανονισμούς, τότε θα επιβάλλονται τιμωρίες, που θα φτάνουν μέχρι και στην αφαίρεση βαθμών!