«Κληρώνει» σήμερα για το Fair Play στο Νησί

Ιδιαίτερα κρίσιμη, όσο και αμφιβόλου αποτελέσματος, είναι η σύσκεψη που θα έχουν οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ την Πέμπτη για την υιοθέτηση εντός συνόρων ενός συστήματος παρόμοιου με το Financial Fair Play της UEFA. Αναποφάσιστοι αρκετοί σύλλογοι για την στάση που θα κρατήσουν, όπως αναφέρουν τα βρετανικά Μέσα.



«Κληρώνει» σήμερα για το Fair Play στο Νησί

Η σκέψη για την υιοθέτηση κανόνων που θα διέπουν τη λειτουργία των συλλόγων και που θα καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τη μεταγραφική τους πολιτική υπάρχει από πέρυσι, με συλλόγους όπως οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ και Άρσεναλ να είναι υπέρμαχοι ενός συστήματος Financial Fair Play.

Η «σύνοδος κορυφής» που πραγματοποιείται την Πέμπτη θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη, αφού θα «κλείσει» με ψηφοφορία, στην οποία απαιτούνται τα 2/3 για να υπάρξει υιοθέτηση ή απόρριψη κάποιας εκ των προτάσεων.

Σύμφωνα με τα media του Νησιού, οι ΚΠΡ, Σουόνσι και Ρέντινγκ παραμένουν εντελώς αναποφάσιστες και η στάση τους θα καθοριστεί από την έκβαση των συζητήσεων, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξει και ο συσχετισμός δυνάμεων αλλά και οι «συμμαχίες» που θα δημιουργηθούν πάνω από την κάλπη. Οι Μάντσεστερ Σίτι, Γουέστ Μπρομ, Σαουθάμπτον, Άστον Βίλα και Φούλαμ εξακολουθούν να αντιτίθενται σφόδρα, αφού μια πιθανή υιοθέτηση κανόνων salary cap θα αλλάξει την πολιτική τους σε μεγάλο βαθμό.