Κινδυνεύει με «ναυάγιο» η αναδιάρθρωση στη Σκωτία

Στον «αέρα» είναι πιθανό να τιναχθεί η αναδιάρθρωση του σκωτσέζικου πρωταθλήματος, μετά την ανακοίνωση του πρόεδρου της Σεντ Μίρεν Στιούαρτ Γκίλμορ πως θα καταψηφίσει το σχέδιο στην ψηφοφορία μεταξύ των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ που θαπραγματοποιηθεί  στις 15 Απριλίου.



Κινδυνεύει με «ναυάγιο» η αναδιάρθρωση στη Σκωτία

Μετά την Ρος Κάουντι και η Σεντ Μίρεν εξέφρασε την αντίθεση της στα σχέδια της σκωτσέζικης λίγκας για αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων της και αν τελικά τα καταψηφίσει τότε θα μπλοκαριστεί το πλάνο. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της σκωτσέζικης Πρέμιερ Λιγκ  (SPL) απαιτείται πλειοψηφία 11-1 για να προχωρήσει το σχέδιο.  

Σε περίπτωση που το σχέδιο οδηγηθεί σε «ναυάγιο», όπως φαίνεται από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, τότε και την επόμενη χρονιά τα πρωταθλήματα θα διεξαχθούν με την υπάρχουσα μορφή, δηλαδή με 12 ομάδες στην Πρέμιερ Λιγκ και από 10 συλλόγους οι υπόλοιπες τρεις κατηγορίες.

Το πλάνο της αναδιάρθρωσης περιελάμβανε μεταξύ άλλων τη δημιουργία δυο κατηγοριών (στα πρότυπα Πρέμιερ Λιγκ και Τσάμπιονσιπ) αποτελούμενες από 12 ομάδες η καθεμία  και μια τρίτη κατηγορία με 18 ομάδες, επίσης θα γινόταν συγχώνευση της Πρεμιερ Λιγκ και της σκωτσέζικης Football League.  

Όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης στη Σκωτία, η Σεντ Μίρεν φαίνεται πως θα ήθελε η κορυφαία κατηγορία του πρωταθλήματος να αποτελείται από 14 ομάδες, ενώ αντιδρά στο γεγονός ότι η SPL δεν συμπεριέλαβε στο πλάνο κανονισμό που θα για τις υπερβολικές δαπάνες των συλλόγων.

Υπέρμαχος της αναδιάρθρωσης εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Νταντί Γιουνάιτεντ Στίβεν Τόμσον, ο οποίος με δηλώσεις του στο BBC τόνισε πως το νέο πλάνο είναι ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσει μπροστά το σκωτσέζικο ποδόσφαιρο.