Σαν... σε προπόνηση (video)

Με έξι διαφορετικούς σκόρερ, ένα αυτογκόλ και... το μυαλό στο ντέρμπι της προσεχούς Τρίτης με το Μαυροβούνιο, η εθνική ομάδα της Αγγλίας διέλυσε το Σαν Μαρίνο! Παίζοντας σαν σε προπόνηση, τα «τρία λιοντάρια» έφτασαν πανεύκολα στο τελικό 8-0 στο «Serravalle Stadium», για την προκριματική φάση του Μουντιάλ 2014. 



Σαν... σε προπόνηση (video)

Η Αγγλία, δεν... σκότωσε το θηρίο, αλλά τα οχτώ γκολ δεν παύουν να διαμορφώνουν ένα εντυπωσιακό σκορ. «Ξεχώρισε» με δύο προσωπικά τέρματα ο Ζερμέιν Ντεφό, ενώ από μια φορά βρήκαν το δρόμο για τα δίχτυα οι Τσάμπερλεϊν, Λάμπαρντ, Ρούνεϊ, Άσλεϊ Γιάνγκ και Στάριτζ.

Με αυτογκόλ του Αλεσάντρο του Ντέλα - Βάλε, ξεκίνησε το... πάρτι των «τριών λιονταριών».

Στο -2 από το πρώτο Μαυροβούνιο η ομάδα του Ρόι Χότζον, στον 8ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ 2014.

Αξίζει να σημειωθεί πως τελευταία φορά που η Αγγλία πήρε νίκη με 8-0 εκτός έδρας, ήταν τόσο το 1984, όσο και το 1987, εις βάρος της Τουρκίας.

Δείτε εδώ πως κύλησε το ματς λεπτό προς λεπτό.

Το ματς:

Στη θεωρία, χρειαζόταν μια επαγγελματική εμφάνιση και η πρέπουσα σοβαρότητα για να έρθει η νίκη σε ένα ματς, που όλοι ήξεραν ότι θα ήταν εύκολο. Η εθνική ομάδα της Αγγλίας, δεν αρκέστηκε σε ένα… χαλαρό βράδυ και μια νίκη που θα ξεχνιόταν γρήγορα. Αφού ο Αλεσάντρο Ντέλα – Βάλε άνοιξε το σκορ με προβολή στη… λάθος εστία, στο 12ο λεπτό, τα «τρία λιοντάρια» ξεκίνησαν το πάρτι. Στο 29’, ο Άλεξ Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν, αφού είχε πετύχει το δοκάρι στο πρώτο δεκάλεπτο, βρήκε το στόχο για το 2-0 που απλούστευσε ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Στη συνέχεια, ήρθαν τρία τέρματα σε διάστημα εφτά λεπτών! Από το 35’ μέχρι το 42’, οι Ντεφό (που είχε κι ένα ακυρωθέν γκολ για οφσάιντ), Άσλεϊ Γιάνγκ και Λάμπαρντ ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 5-0!

Αρκετοί ήταν αυτοί που πίστεψαν ότι οι ποδοσφαιριστές του Ρόι Χότζον θα σταματούσαν, ο κόουτς των «τριών λιονταριών» θα έδινε εντολή για συντήρηση δυνάμεων και θα πραγματοποιούσε αλλαγές για να κρατήσει φρέσκους ορισμένους από αυτούς που υπολογίζει για το ματς της Τρίτης κόντρα στο Μαυροβούνιο. Όλα έγιναν. Και μέσα σε όλα, οι Άγγλοι πέτυχαν κι άλλα γκολ! Ο Γουέιν Ρούνεϊ στο 54ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε γλυκά τη μπάλα να αναπαυθεί στα δίχτυα του Σιμοντσίνι, ενώ ο αντικαταστάτης του, Ντάνιελ Στάριτζ, αφού πέτυχε το δοκάρι στο 60’, δέκα λεπτά αργότερα σκόραρε για το 7-0. Αυτός που θα ξεχώριζε πετυχαίνοντας δύο προσωπικά τέρματα, ήταν τελικά ο Ντεφό που στο 77ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό 8-0.


szólj hozzá: San Marino vs England 0:8 GOALS HIGHLIGHTS

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σαν Μαρίνο: Άλντο Σιμοντσίνι, Φάμπιο Βιταϊόλι, Παλάτσι, Αλεσάντρο Ντέλα – Βάλε, Νταβίντ Σιμοντσίνι, Σερβελίνι, Γκασπερόνι, Τσιμπέλι (67’ Μπουσκαρίνι), Μπολίνι (81’ Βαλεντίνι), Σέλβα (74’ Ρινάλντι), Ματέο Βιταϊόλι

Αγγλία: Χαρτ, Γουόκερ, Μπέινς, Λέσκοτ, Σμόλινγκ, Κλέβερλι (56’ Όσμαν), Τσάμπερλεϊν, Λάμπαρντ (66’ Πάρκερ), Γιάνγκ, Ντεφό, Ρούνεϊ (55’ Στάριτζ)

Τα αποψινά αποτελέσματα:

Σαν Μαρίνο – Αγγλία 0-8

Μολδαβία – Μαυροβούνιο 0-1

Πολωνία – Ουκρανία 1-3

Η βαθμολογία το 8ου ομίλου:

1.Μαυροβούνιο 13

2.Αγγλία 11

3.Ουκρανία 5

4.Πολωνία 5

5.Μολδαβία 4

6. Σαν Μαρίνο 0