Υπερασπίστηκε τον εαυτό του ο Ρίο

Ο Ρίο Φέρντιναντ δεν γλίτωσε τις ερωτήσεις για την απόφασή του να μείνει ξανά εκτός αποστολής της εθνικής ομάδας της Αγγλίας και με την παρουσία του σε πάνελ εκπομπής του «Al  Jazeera», όπου και σχολίαζε το ματς των «τριών λιονταριών» απέναντι στο Σαν Μαρίνο, υπερασπίστηκε τον εαυτό του.



Υπερασπίστηκε τον εαυτό του ο Ρίο

Ο υψηλόσωμος αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ φαινόταν ότι θα πραγματοποιούσε το μεγάλο «come-back» στην εθνική ομάδα της Αγγλίας έπειτα από περίπου δυόμιση χρόνια, την ημέρα της πρώτης συγκέντρωσης των διεθνών, τέθηκε νοκ – άουτ.

Όπως εξήγησε σε τηλεοπτική εκπομπή από το Κατάρ:

«Πήγα στο Λονδίνο και είδα κατ’ ιδίαν τον ομοσπονδιακό προπονητή, ώστε να μάθει το ακριβές πρόγραμμα που ακολουθώ και τι ακριβώς έκανα και στην προηγούμενη διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω των εθνικών ομάδων. Του είπα ότι έχω συγκεκριμένα προγράμματα θεραπειών και προπονήσεων κι έτσι αποφάσισα να μείνω εκτός, να ξεκουραστώ και να εμφανιστώ έτοιμος για τις προσεχείς αγωνιστικές μου υποχρεώσεις. Δεν έκανα κάτι διαφορετικό απ’ ότι συνηθίζω να κάνω κάθε φορά που υπάρχουν παιχνίδια του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος».