Χότζον: «Το άξιζε ο Φέρντιναντ»

Ευκαιρία που άξιζε να πάρει ο Ρίο Φέρντιναντ, έδωσε ο Ρόι Χότζον στον αμυντικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως τόνισε μετά την ανακοίνωση της αποστολής της εθνικής ομάδας της Αγγλίας για τα προσεχή ματς της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2014 κόντρα σε Σαν Μαρίνο και Μαυροβούνιο.



Χότζον: «Το άξιζε ο Φέρντιναντ»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής των «τριών λιονταριών», δεν υπολόγιζε τον υψηλόσωμο αμυντικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το Euro 2012, επικαλούμενος «ποδοσφαιρικούς λόγους», ωστόσο, όλοι ήξεραν την πραγματική αλήθεια.

Αυτή, ήταν η κόντρα του Ρίο Φέρντιναντ με τον Τζον Τέρι μετά τη ρατσιστική επίθεση, με την οποία χρεώθηκε ο τελευταίος, προς τον αδερφό του Ρίο, Άντον.

Μετά την απόσυρση του αρχηγού της Τσέλσι από την εθνική ομάδα της Αγγλίας, ο Ρίο Φέρντιναντ επέστρεψε στα «τρία λιοντάρια» και ο Ρόι Χότζον τόνισε: «Παίζει πολύ καλά, η ομάδα του τα πηγαίνει περίφημα και κέρδισε με την αξία του την ευκαιρία. Τον κάλεσα για να παίξει και θα τον χρησιμοποιήσω σίγουρα. Αν καταφέρει να διατηρηθεί σε φόρμα και να συνεχίσει τις εξαιρετικές εμφανίσεις μέχρι το 2014, τότε ασφαλώς και θα τον πάρω μαζί μου, αν είμαστε στο Μουντιάλ του Ρίο» είπε ο Άγγλος κόουτς, που δικαιολογήθηκε υπογραμμίζοντας: «Ό,τι κάνω και ό,τι αποφάσεις παίρνω, είναι βάσει ποδοσφαιρικών κριτηρίων».

Όσον αφορά την κλήση των Ντόουσον και Φόστερ, που συμπεριλήφθηκαν για πρώτη φορά στα πλάνα του Χότζον, αυτός είπε: «Μαζί με τον Ρίο, αυτοί οι τρεις ποδοσφαιριστές έρχονται για πρώτη φορά στην εθνική ομάδα, από την ημέρα που ανέλαβα εγώ την τεχνική ηγεσία και θα δουλέψουμε μαζί για πρώτη φορά. Τους παρακολούθησα πολύ το τελευταίο διάστημα και αποφάσισα να τους συμπεριλάβω στην αποστολή, αφού μου έδειξαν όλα εκείνα τα στοιχεία που ήθελα να δω».

Μάλιστα, κληθείς να σχολιάσει τη συμμετοχή του Μάικλ Ντόουσον στους «εκλεκτούς» του για τις θέσεις της άμυνας, ο έμπειρος τεχνικός δήλωσε ότι: «Ο Φιλ Γιαγκέλκα είναι τραυματίας, ο Τζόλεον Λέσκοτ δεν παίζει πολύ στη Σίτι και ο Μάικλ Ντόουσον έχει πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις με την Τότεναμ που φέτος πρωταγωνιστεί. Οπότε θεωρώ ότι η απόφασή μου είναι απόλυτα σωστή».

Ερωτηθείς για τις τελευταίες εξελίξεις στην καριέρα του Γουέιν Ρούνεϊ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο ομοσπονδιακός τεχνικός αρκέστηκε να τονίσει ότι: «ουδέποτε έχω αμφισβητήσει την αξία και την ποιότητά του», ενώ για τον αναγκαστικό αποκλεισμό του τραυματία, Τζακ Γουίλσιρ, υπογράμμισε: «είναι κρίμα που δεν θα τον έχουμε μαζί μας, αλλά οι τραυματισμοί και οι απώλειες παικτών είναι μέσα στο ποδόσφαιρο».