H Arsenal FC αναζητά τα επόμενα μεγάλα ποδοσφαιρικά αστέρια

Η Arsenal FC αναζητά και στη χώρα μας τα επόμενα μεγάλα ποδοσφαιρικά αστέρια μέσω της Arsenal FC Elite Academy Southeast Europe, η οποία και ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Ελλάδα το 2010.



H Arsenal FC αναζητά τα επόμενα μεγάλα ποδοσφαιρικά αστέρια

Αν έχετε γεννηθεί το 2001 (ή το 2000 αν παίζετε στη θέση του τερματοφύλακα) και ενδιαφέρεστε να ζήσετε το ποδόσφαιρο “The Arsenal Way” σε μία από τις πιο ιστορικές ομάδες του αγγλικού ποδοσφαίρου που δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα νέα ταλέντα, ελάτε να δοκιμάσετε τις δυνατότητές σας μέσω του «Elite Development Program» και να κερδίσετε μία υποτροφία.

Η προκριματική φάση θα διεξαχθεί σε δυο διαφορετικές τοποθεσίες: μία στη Θεσσαλονίκη (23 με 25 Μαρτίου) και μια στην Αργολίδα (26 με 29 Απριλίου). Τα παιδιά μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτή που βρίσκεται πιο κοντά στον τόπο διαμονής τους. Όσοι προκριθούν από τα try out στις δυο παραπάνω περιοχές θα κληθούν να συμμετάσχουν μαζί με επίλεκτα παιδιά από όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη στην τελική διαδικασία επιλογής (Τελική Φάση) για την επάνδρωση της Elite Academy στο 4ο Arsenal FC Elite Academy SEE Try-Out που θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Lolas MultiAction Center στη Θεσσαλονίκη το 31 Μάιου έως 2 Ιουνίου 2013. Όσα παιδιά επιλεγούν από Τo try out της Θεσσαλονίκης θα κληθούν να συμμετάσχουν στo ειδικά διαμορφωμένο αναπτυξιακό τουρνουά που θα διεξαχθεί στην Αργολίδα (26 με 30 Απριλίου).

Υπεύθυνοι για την επιλογή των παιδιών που θα περάσουν στη τελική φάση θα είναι ο κ. Λάκης Παπαϊωάννου, επίσημος Scout της Arsenal στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ο κ. Matthew Rose, 1ος προπονητής της Arsenal FC Elite Academy Southeast Europe. Tο πρόγραμμα ανάπτυξης ταλέντων (Elite Development Program) βασίζεται στο τρίγωνο ανάπτυξης (Development Triangle) της Arsenal και αποτελεί την διαδικασία με την οποία στελεχώνεται η πρώτη ομάδα του συλλόγου κατά ένα μεγάλο ποσοστό. Στην κορυφή του βρίσκεται η Ακαδημία στο Λονδίνο, ωστόσο για να την τροφοδοτήσει με τους καλύτερους παίκτες, η Arsenal FC έχει δημιουργήσει 6 Elite Ακαδημίες σε όλο τον κόσμο. Σε αυτές οι καλύτεροι παίκτες της κάθε χώρας ζουν, πηγαίνουν σχολείο και προπονούνται μαζί, 10 μήνες το χρόνο ως μια ξεχωριστή ομάδα επίλεκτων παικτών η οποία λαμβάνει την προπονητική της καθοδήγηση από το τεχνικό επιτελείο, της ακαδημίας του Λονδίνου, του οποίου προΐσταται ο Arsène Wenger, προπονητής της πρώτης ομάδας.

Υπεύθυνος του προγράμματος παγκοσμίως είναι ο Steve Morrow, Head of International Partnerships, ο οποίος σε συνεργασία με τους υπευθύνους των Ελληνικών & Κυπριακών Arsenal Soccer Schools, που λειτουργούν με τεράστια επιτυχία τα τελευταία 4 χρόνια, έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια να αποτελέσει η Ελλάδα κέντρο ποδοσφαιρικής ανάπτυξης για την Arsenal. Η Ακαδημία στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στις εγκαταστάσεις του Lolas Multiaction Center στη Θεσσαλονίκη ενός από τα μεγαλύτερα και αρτιότερα οργανωμένα αθλητικά κέντρα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, με σημαντική παράδοση στο χώρο της φιλοξενίας αθλητικών διοργανώσεων επαγγελματικών συλλόγων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Arsenal FC Elite Academy Southeast Europe και το 4th Player and Goalkeeper Tryout Camp μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της ακαδημίας στη διεύθυνση http://www.arsenalfootball.gr/greek/.