Δίπλα στους νέους με καρκίνο η Άρσεναλ (pics)

Την οικονομική της βοήθεια για τη δημιουργία ενός χώρου εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας για νέους που πάσχουν απο καρκίνο παρείχε η Άρσεναλ και την Τρίτη, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια, παρουσία της Δούκισσας του Γιόρκ, η οποία είναι υπεύθυνη για τον συγκεκριμένο χώρο.



Δίπλα στους νέους με καρκίνο η Άρσεναλ (pics)

Το κέντρο, το οποίο ονομάζεται «Trust Hub» και στεγάζεται στην πανεπιστιμιακή κλινική του εξειδικευμένου κέντρου  για τον καρκίνο Μακμίλαν, παρέχει τις πιο προηγμένες υπηρεσίες σε νέους, ηλικίας 13-24 ετών, με καρκίνο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η διοίκηση της Άρσεναλ πρόσφερε το ποσό των 560.000 λιρών για τη δημιουργία της αίθουσας στην οποία οι ασθενείς  θα έχουν τη δυνατότητα να περνούν πιο ευχάριστα τη μέρα τους, συνδυάζοντας τη θεραπεία της επάρατης νόσου με μόρφωση και διασκέδαση.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων,   βρέθηκε εκεί ο εκτελεστικός διευθυντής της Άρσεναλ, Ιβάν Γκαζίδης και η Δούκισσα του Γιόρκ, Σάρα, μαζί με τις κόρες της, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και συνάντησαν κάποιους από τους ασθενείς, οι οποίοι καλωσόρισαν τη νέα αίθουσα του κέντρου, αφού πρόκειται για έναν χώρο που θα τους παρέχει υπηρεσίες κατά την παραμονή τους στο νοσοκομείο.

Η συγκεκριμένη αίθουσα, χρειάστηκε 18 μήνες για να κατασκευαστεί, με το κόστος της να ανέρχεται  στα 2.6 εκ. λίρες, και αποτελεί  ένα από τα μεγαλύτερα τμήματα του νοσοκομείου καθώς διαθέτει γυμναστήριο, μπουθ για dj, αίθουσα υπολογιστών αποκλειστικά με παιχνίδια, αίθουσα εκπαίδευσης και καφετέρια για τις οικογένειες των ασθενών.

Για την κίνηση των «κανονιέρηδων» τοποθετήθηκε και ο προπονητής της ομάδας, Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος έχει προσφέρει τα μέγιστα στο οικονομικό κομμάτι του συλλόγου: «Είναι φανταστικό να βλέπεις πως η Άρσεναλ συμβάλει στην τοπική κοινωνία. Όλοι μας στην ομάδα είμαστε πολύ περήφανοι που έχουμε προσφέρει σε αυτές τις εκπληκτικές νέες εγκαταστάσεις, που θα στηρίξουν τους νέους ασθενείς. Η αφοσίωση όσων εργάστηκαν για τον σκοπό αυτό ήταν εντυπωσιακή του και είναι υπέροχο να βλέπεις το τελικό προιόν που δημιούργησε  η γενναιοδωρία του προσωπικού και των φιλάθλων μας ».

Από την πλευρά του, ο εκτελεστικός διευθυντής του ιδρύματος, πρόσθεσε: «Είναι μια ιστορική μέρα για το ίδρυμα. Δεν είναι μόνο το 25ο τμήμα του ιδρύματος μας, αλλά και η πρώτη μέρα του κέντρου θεραπείας. Το έργο δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί αν δεν είχαμε τη φοβερή υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας, των οργανισμών και φυσικά τους ασθενείς και τις οικογένειές τους. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους συνεργάτες μας που προσφέρουν χρήματα, συμπεριλαμβανομένης της Άρσεναλ».

Μάλιστα, τοποθετήθηκε και τιμητική πλακέτα με το όνομα της Άρσεναλ, για να μπορούν να δουν όσοι το επισκέπτονται πως ο ποδοσφαιρικός σύλλογος στάθηκε δίπλα στους νέους.

Δείτε τις φωτογραφίες από τον νέο χώρο:

Επιμέλεια: Γιώργος Σιάφας