Θέμα… σοβαρότητας

Αυτό τελικά που έλειπε από την Έβερτον στο πρώτο ματς στο «Boundary Park» έκανε την εμφάνισή του στο Μέρσεϊσαϊντ. Τα «ζαχαρωτά» σοβαρεύτηκαν στη ρεβάνς με την Όλνταμ για τους «16» του Κυπέλλου Αγγλίας και με το 3-1 στο «Γκούντισον Παρκ» πήραν την πρόκριση. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Κέβιν Μιραλάς.



Θέμα… σοβαρότητας

Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες, «καθάρισε» σε ένα ημίχρονο, ώστε να μην την πάθει πάλι όπως στο πρώτο ματς, όπου δέχθηκε την ισοφάριση (2-2) στο τελευταίο… δευτερόλεπτο.

Χωρίς να αγχωθεί, αποφασιστική και καθ’ όλα σοβαρή, η Έβερτον πήρε άνετα το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει τη Γουίγκαν.

Πρώτο γκολ έπειτα από τις 22/9 για τον Κέβιν Μιραλάς, που «συνόδευσε» τους Μπέινς και Όσμαν.

Το ματς:

Ο Κέβιν Μιραλάς άρπαξε την ευκαιρία απ’ τα μαλλιά με τη φανέλα βασικού που πήρε από τον Ντέιβιντ Μόγιες και του απέδειξε ότι μπορεί να περιμένει πολλά και δικαίως έχει απαιτήσεις. Ο Βέλγος, ήταν μαζί με τον Λέιτον Μπέινς οι πιο δραστήριοι ποδοσφαιριστές της Έβερτον και στο 15ο λεπτό άνοιξε το σκορ με προβολή από σέντρα του Γκίμπσον από δεξιά. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, η Όλνταμ απάντησε με ψιλοκρεμαστό σουτ του Μπάξτερ που σταμάτησε στο δοκάρι, αλλά στο 34’, ο Μπέινς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 2-0 και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση για τα «ζαχαρωτά».

Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες είχε ήδη αυτό που ήθελε και δεν χρειαζόταν να τρέξει περισσότερο. Ό,τι καλύτερο, δηλαδή, εν όψει και της συνέχειας του πρωταθλήματος, στο οποίο «κυνηγάει» μια θέση στην πρώτη τετράδα. Η πρώτη καλή στιγμή για την Έβερτον ήρθε από ένα δυνατό σουτ του Γιαγκέλκα από το ύψος της περιοχής, ενώ η Όλνταμ απείλησε στο 55’ με «στραβοκλωτσιά» του Φιλ Νέβιλ που στην προσπάθειά του να απομακρύνει μια σέντρα, έστειλε τη μπάλα στην εστία του Χάουαρντ. Ο Λίον Όσμαν στο 62ο λεπτό έκανε το 3-0 και όλα τελείωσαν, με τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ να προκρίνεται στους «8» του Κυπέλλου Αγγλίας, όπου θα αντιμετωπίσει την Γουίγκαν. Η Όλνταμ, απλά μείωσε στο τελικό 3-1 με κεφαλιά του Ματ Σμιθ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Έβερτον: Χάουαρντ, Μπέινς, Γιαγκέλκα, Ντιστέιν, Νέβιλ, Κόλεμαν, Γκίμπσον, Όσμαν, Πίεναρ (89’ Χιτσλσμπέργκερ), Γέλαβιτς, Μιραλάς (84’ Νέισμιθ)

Όλνταμ: Μπουζάνης, Μπράουν (76’ Βεσολόφσκι), Γκράουντς, Εμβοτό, Ταρκόφσκι, Κροφτ, Φέρμαν, Ομπίτα (55’ Σίμπσον), Ιβελούμο (55’ Σμιθ), Μπάρναρντ, Μπάξτερ