Τόσακ:«Θέλει Λάουντρουπ η Ρεάλ»

Την αποκάλυψη πως η Ρεαλ Μαδρίτης εξετάζει την περίπτωση του Μίκαελ Λάουντρουπ για να καθίσει στον πάγκο της, έκανε σε άρθρο του στη Daily Mail o Τζον Τόσακ.



Τόσακ:«Θέλει Λάουντρουπ  η Ρεάλ»

Ο Ουαλός που στο τέλος της καριέρας πέρασε ως παίκτης-προπονητής της Σουόνσι πριν εργαστεί μεταξύ άλλων και στη Ρεάλ Μαδρίτης, έπλεξε το εγκώμιο του Δανού συγκρίνοντας τον μάλιστα με τον Γιόχαν Κρόιφ και αποκάλυψε πως η «βασίλισσα» παρακολουθεί την περίπτωση του.

«Είναι απολύτως κατανοητό το ότι ο τεχνικός της Σουόνσι εξετάζεται από τη Ρεάλ Μαδρίτης, σην οποία αγωνίστηκε από το 1994 έως το 1996. Ξέρω ότι τον παρακολουθούν. Υπάρχει ενδιαφέρον. Αλλά μπορεί ο Λάουντρουπ να διαλύσει έναν από τους τελειότερους ποδοσφαιρικούς γάμους; 

Δεν γνωρίζω. Η ευκαιρία να εργαστεί στη Ρεαλ Μαδρίτης δεν έρχεται συχνά. Και, όπως συνέβη όταν εγώ έφυγα από τη Σοσιεδαδ για τη Ρεάλ, πάντα μπορείς να γυρίσεις πίσω. Εχω μιλήσει με τον Μίκαελ αρκετές φορές  όταν εργαζόμασταν ως σχολιαστές στην τηλεόραση.

Είναι ένας άνθρωπος με αρχές. Είχε προβλήματα στη Μαγιόρκα. Ηθελε να παραιτηθεί, αλλά δεν θα έφευγε μετά από μια ήττα. Περίμενε μέχρι η ομάδα να νικήσει.

Και που είναι η Μαγιόρκα τώρα; Παλεύει. Αλλά αν και πιστεύω πως ο Λάουντρουπ μπορεί να εργαστεί στη Ρεάλ –και πολύ καλά μάλιστα- αξίζει να επαινέσουμε και τη διοίκηση της Σουόνσι. Ότι έχουν κάνει στον σύλλογο είναι αξιοσημείωτο. Και ήταν γενναίοι αρκετά ώστε να δώσουν στον Μίκαελ μια ευκαιρία», ανέφερε στο κείμενο του ο Τόσακ.

Ο πρώην επιθετικός που αγωνίστηκε στη Λίβερπουλ τη δεκαετία του ’70, διακρίνει πολλές ομοιότητες μεταξύ του Μίκαελ Λάουντρουπ και του Γιόχαν Κρόιφ.

«Όταν κοιτάω τον Λάουντρουπ, δεν βλέπω το πρόσωπο του Δανού. Βλέπω έναν άλλο ποδοσφαιριστή με φυσικό ταλέντο –πιθανότατα τον καλύτερο της γενιάς του- ο οποίος έγινε τεχνικός υψηλού επιπέδου με έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους του κόσμου. 

Όταν κοιτάω τον προπονητή της Σουόνσι αυτές τις ημέρες, βλέπω τον Γιόχαν Κρόιφ. Ήταν και οι δυο εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές και έχουν ομοιότητες ως προπονητές.

Όπως ο Κροιφ, ο Λάουντρουπ έχει μια αύρα. Και υπάρχουν κοινά στοιχεία σε ότι συμβαίνει στη Σούονσι τώρα και σε ότι έκανε ο Κρόιφ όταν ο Λάουντρουπ ήταν παίκτης του στη Μπαρτσελόνα. 

Δεν υπάρχει κάτι πολύ περίπλοκο στην κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών  το 1992 από τη Μπαρτσελόνα. Ήταν απλά καλοί παίκτες που ήταν χαλαροί και είχαν εμπιστοσύνη στους εαυτούς τους, τους συμπαίκτες τους και στο σύστημα που έπαιζαν».

Παρά τη φημολογία πάντως, ο Λάουντρουπ αν και κολακευμένος απο το ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης δήλωσε πως θέλει να παραμείνει στον πάγκο της Σουόνσι και την επόμενη σεζόν.