Λιόν – Τότεναμ Live 1-1 (Τελικό)

Την πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ πανηγυρίζει η Τότεναμ, η οποία πήρε ισοπαλία (1-1) κόντρα στη Λιόν στο «Ζερλάν». Στο 16' ο Γκοναλόν άνοιξε το σκορ για τους «λιονέ», αλλά ο Ντεμπελέ με δυνατό σουτ στο 90' έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του. 3-2 το συνολικό σκορ για τους ¶γγλους.



Λιόν – Τότεναμ Live 1-1 (Τελικό)

90+4' Λήξη αγώνα.

90+2' Οφσάιντ ο Μπριάν.

Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων.

90' ΓΚΟΛ για την Τότεναμ με φοβερό σουτ του Ντεμπελέ έξω από την περιοχή. Η Τότεναμ περνά στην επόμενη φάση, εκτός αν σκοράρει η Λιόν και πάει το παιχνίδι στην παράταση.

88' Σουτ του Μπέιλ έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε πολύ άουτ.

85' Τελευταία αλλαγή και για την Τότεναμ. Έξω ο Πάρκερ, μέσα ο Λίβερμορ.

81' Τελευταία αλλαγή για τη Λιόν, με τον Γκομίς να περνά εκτός και τον Μπριάν να παίρνει τη θέση του.

79' Κόρνερ για τη Λιόν από αριστερά. Απομάκρυναν οι της Τότεναμ.

78' Δεύτερη διαδοχική ευκαιρία για τον Ντέμπσεϊ, ο οποίος πήρε την πάσα από τον Αντεμπαγιόρ, αλλά αστόχησε με κοντινό πλασέ.

77' Ευκαιρία για την Τότεναμ με τον Ντέμπσεϊ, ο οποίος πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

76' Στο φάουλ που κέρδισε η τότεναμ και εκτέλεσε ο Μπέιλ, οι αμυνόμενοι των γηπεδούχων έδιωξαν σε κόρνερ. Δεύτερο συνεχόμενο από τον Γκοναλόν.

75' Κίτρινη κάρτα στον Ουμτιτί για καθυστέρηση.

73' Εκτός ο αγώνα ο Λισάντρο, περνά στη θέση του ο Γκεζάλ. Για την Τότεναμ πέρασε στο χορτάρι ο Σίγκουρντσον και βγήκε ο Χόλτμπι.

67' Δυνατό σουτ από τον Μπέιλ, ο Βερκούτρ μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

66' Ο Μαλμπράνκ πέρασε στη θέση του Λακαζέτ και ο Ντέμπσεϊ σε αυτή του Λένον.

65' Ευκαιρία για την Τότεναμ. Ο Αντεμπαγιόρ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στην πορεία της φάσης η Τότεναμ ζήτησε πέναλτι, με τον ρέφερι της συνάντησης να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι.

63' Ζητά πέναλτι η Λιόν σε μαρκάρισμα του Λακαζέτ, ο διαιτητής το αρνείται. Στη συνέχεια της φάσης ο Γκοναλόν πήρε κίτρινη κάρτα και παραχώρησε φάουλ. Ο Μπέιλ εκτέλεσε, έδιωξε ο Βερκούτρ.

57' Κόρνερ για την Τότεναμ. Απομάκρυνε ο Γκομίς, δεύτερο συνεχόμενο κόρνερ. Έδιωξε ο Βερκούτρ με γροθιές.

55' Μεγάλη ευκαιρία για τη Λιόν να κάνει δύο τα τερματά της. Ο Γκρενιέ βρέθηκε τετ α τετ με τον Φρίντελ, με τον δεύτερο να βγάζει το σουτ του Γάλλου με τα πόδια.

50' Φοβερή ευκαιρία για την Τότεναμ. Οι «spurs» βγήκαν στην κόντρα, ο Αντεμπαγιόρ έστειλε συστημένη σέντρα στον Μπέιλ, ο οποίος αστόχησε από πλεονεκτική θέση,

46' Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου. Στη σέντρα η Τότεναμ.

Λήξη πρώτου ημιχρόνου

45' Πρώτη ευκαιρία για την Τότεναμ. Ο Χόλτμπι σούταρε από μακριά, ο Βερκούτρ ακούμπησε ελάχιστα τη μπάλα και εκείνη χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Γάλλου.

43' Ευκαιρία και πάλι για τη Λιόν. Ο Λακαζέτ σούταρε εντός περιοχής και ο Φρίντελ μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια.

41' Κόρνερ για την Τότεναμ. Μακριά από τους αμυνόμενους της Λιόν.

39' Οφσάιντ ο Γκομίς. Χωρίς φάσεις το παιχνίδι τα τελευταία λεπτά.

36' Φάουλ για την Τότεναμ αρκετά μακριά από την περιοχή. Ο Μπέιλ εκτέλεσε, αλλά ο Φερτόνχεν υπέπεσε σε επιθετικό φάουλ.

32' Ευκαιρία για τη Λιόν. Οι Γάλλοι κυκλοφόρησαν καλά την μπάλα, ο Λακαζέτ πάσαρε στον Λισάντρο, ο οποίος έπιασε άτσαλο πλασέ από το ύψος του πέναλτι, με την μπάλα να περνά άουτ.

27' Φάουλ για τη Λιόν δεξιά της περιοχής, ο Ασού Εκοτό έδιωξε σε κόρνερ από δεξιά. Δεύτερο κόρνερ από απομάκρυνση του Γκαλάς.

25' Σουτ του Γκρενιέ από μακριά, η μπάλα πέρασε πολύ άουτ.

24' Κίτρινη κάρτα στον Γουόκερ για φάουλ πάνω στον Ουμτιτί. Αν περάσει η Τότεναμ, ο ¶γγλος θα χάσει το επόμενο παιχνίδι.

20' Μετά το γκολ η Λιόν προσπαθεί να ηρεμήσει τον ρυθμό του αγώνα, με την Τότεναμ να αδυνατεί να κρατήσει για πολύ ώρα την κατοχή της μπάλας.

16' ΓΚΟΛ για τη Λιόν. Ο Γκρενιέ εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά της περιοχής, ο Μαξιμέ Γκοναλόν σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Φρίντελ με το κεφάλι. Αν μείνει έτσι το σκορ, οι Γάλλοι είναι αυτοί που περνάνε.

15' Δεν υπάρχει κάποια σημαντική φάση στα τελευταία πέντε λεπτά, με την Τότεναμ να κρατάει την κατοχή της μπάλας.

10' Ακόμη ένα φάουλ στο παιχνίδι, αυτή τη φορά για τη Λιόν. Η μπάλα στήνεται λίγο έξω από την περιοχή, αριστερά αυτής. Ο Γκρενιέ εκτέλεσε, η μπάλα κόντραρε στο τείχος και στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα έφτασε στον Λακαζέτ, που πήρε την κεφαλιά με τον Φρίντελ να μπλοκάρει σταθερά.

7' Φάουλ για την Τότεναμ σε καλό σημείο, δεξιά όπως επιτήθενται οι ¶γγλοι. Ο Γκαλάς πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο γήπεδο βρίσκονται οι Μισέλ Πλατινί και Ζιντεντίν Ζιντάν.

3' Κόρνερ για τη Λιόν. Στην πορεία της φάσης ο Λισάντρο σούταρε από μακριά, με τη μπάλα να καταλήγει αρκετά δίπλα από την εστία του Φρίντελ.

2' Φάουλ για τη Λιόν, το οποίο κέρδισε ο Γκομίς. Απομάκρυναν οι αμυντικοί της Τότεναμ.

1' Έναρξη της αναμέτρησης!

Με τον Μπραντ Φρίντελ ξανά κάτω από τα δοκάρια θα εμφανιστεί η Τότεναμ στον αγωνιστικό χώρο του «Ζερλάν» για τη ρεβάνς με τη Λιόν, στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Βασικός και ο Χόλτμπι, αιχμή του δόρατος ο Αντεμπαγιόρ. Δείτε τις συνθέσεις των δύο ομάδων.

Λιόν: Βερκούτρ, Ρεβεγιέρ, Μπίσεβατς, Λόβρεν, Ουμτιτί, Φοφανά, Γκοναλόν, Γκρενιέ, Λακαζέτ, Λισάντρο, Γκομίς

Στον πάγκο: Λόπες, Κονέ, Φέρι, Νταμπό, Μαλμπράνκ, Μπριάν, Γκεζάλ  

Τότεναμ: Φρίντελ, Γουόκερ, Γκαλάς, Βερτόνχεν, ¶σου Εκοτό, Ντεμπελέ, Πάρκερ, Λένον, Μπέιλ, Χόλτμπι, Αντεμπαγιόρ

Στον πάγκο: Γιορίς, Νόουτον, Ντόουσον, Κόκερ, Λίβερμορ, Ντέμπσεϊ, Σίγκουρντσον

Επιμέλεια: Γιώργος Σιάφας