Καταδίκη τριών για τρομοκρατία

Ένοχοι κρίθηκαν τρεις Βρετανοί Μουσουλμάνοι οι οποίοι σχεδίαζαν να οργανώσουν ένα τρομοκρατικό χτύπημα μεγαλύτερο από εκείνο της 7ης Ιουλίου του 2005 στο Λονδίνο.



Καταδίκη τριών για τρομοκρατία

Οι άνδρες που κατοικούν στο Μπέρμιγχαμ συνελήφθησαν τον Σεπτέμβριο του 2011 από τις αρχές οι οποίες τους είχαν υπό στενή παρακολούθηση.

Με την σύλληψη τους, οι αρχές πιστεύουν πως απέτρεψαν μια σειρά τρομοκρατικών χτυπημάτων που θα γίνονταν σε άγνωστα σημεία. Για την επιχείρηση τους οι τρομοκράτες αναζητούσαν μέχρι και οκτώ βομβιστές αυτοκτονίας οι οποίοι θα πυροδοτούσαν σακίδια με εκρηκτικά σε πολυσύχναστα μέρη.

Σύμφωνα με τα στελέχη της αστυνομίας δυο από τρεις καταδικασθέντες είχαν βρεθεί για 15 μήνες σε στρατόπεδο εκπαίδευσης στο Πακισταν και με την σειρά τους εκπαίδευσαν το τρίτο μέλος.

Όπως προκύπτει από μαγνητοφωνημένες συνομιλίες που έχει στην κατοχή της η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, οι τρεις άνδρες συζητούσαν και για την χρήση όπλων και δηλητηρίων, ενώ σχολίαζαν αρνητικά το γεγονός ότι οι τρομοκράτες της 7ης Ιουλίου δεν τοποθέτησαν καρφιά στα σακίδια τους ώστε να προκαλέσουν περισσότερα θύματα.

Οι τρείς τρομοκράτες ηλικίας από 27 έως και 31 ετών αντιμετωπίζουν ισόβια κάθειρξη.