Ρότζερς: «Προτεραιότητα στο Europa League»

Την κατάκτηση του Europa League, ώστε να στεφθεί με επιτυχία η φετινή σεζόν, έβαλε σε προτεραιότητα για τη Λίβερπουλ, ο Μπρένταν Ρότζερς. Στη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης με τη Ζενίτ για τους «32» της διοργάνωσης, δήλωσε πως το ευρωπαϊκό τρόπαιο είναι η τελευταία ευκαιρία για να κλείσει η χρονιά με θετικό πρόσημο.    



Ρότζερς: «Προτεραιότητα στο Europa League»

Ο Ρότζερς, στάθηκε στην ανάγκη να επιστρέψει η Λίβερπουλ στο Μέρσεϊσαϊντ με καλό αποτέλεσμα εν όψει του επαναληπτικού στο «Άνφιλντ», ενώ μίλησε και για το φλέγον ζήτημα του φαινομένου του ρατσισμού.

«Όταν έχεις δύο παιχνίδια, τότε ασφαλώς και ελπίζεις να πάρεις κάτι θετικό από το πρώτο ματς ώστε να επιστρέψεις στην έδρα σου και να διεκδικήσεις την πρόκριση. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο το πρώτο ματς, αλλά είμαστε αποφασισμένοι» είπε ο Ρότζερς λίγο μετά την άφιξη της Λίβερπουλ στη Ρωσία για το πρώτο παιχνίδι με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Ερωτηθείς αν πλέον το Europa League αποτελεί προτεραιότητα για τους «κόκκινους», απάντησε κατηγορηματικά πως: «Εννοείται αυτό. Είναι η τελευταία διοργάνωση στην οποία συμμετέχουμε, έχοντας βγει εκτός από τα δύο Κύπελλα στην Αγγλία και είναι ένας τίτλος που θέλουμε πάρα πολύ. Το Europa League και το πρωτάθλημα, όπου διεκδικούμε την πρώτη τετράδα, είναι ό,τι μας έχει απομείνει».

Για το θέμα του ρατσισμού και την κόντρα που έχει ξεσπάσει στη Ζενίτ ανάμεσα στον σύλλογο και τους οπαδούς του που δεν θέλουν να βλέπουν μαύρους παίκτες να αγωνίζονται για την ομάδα τους, ο προπονητής της Λίβερπουλ υποστήριξε ότι: «Δεν έχουμε ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα, αλλά σίγουρα θα μιλήσω ξανά με τους ποδοσφαιριστές μου κα ι θα αναφέρω την κατάσταση. Είναι λογικό να επηρεαστούν από κάτι τέτοιο, αλλά έχουμε έρθει για να παίξουμε μπάλα».