Δια… πυρός και σιδήρου (video)
Τίποτα άλλο δεν θα μπορούσε να περιγράψει το πέρασμα της Άρσεναλ από το «Στάδιο του Φωτός». Χωρίς τον Γουίλσιρ για ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο και με δέκα παίκτες για μισή ώρα, οι «κανονιέρηδες» πήραν τους τρεις βαθμούς της νίκης με το 1-0 επί της Σάντερλαντ, χάρη στο γκολ που πέτυχε στο 35ο λεπτό ο Σάντι Καθόρλα.

Στην πρώτη «πεντάδα» της Πρέμιερ Λιγκ μπήκαν οι «κανονιέρηδες», ξεπερνώντας κατά δυο βαθμούς την Έβερτον, που αντιμετωπίζει το απόγευμα της Κυριακής, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τραυματίας αποχώρησε ο Τζακ Γουίλσιρ.
Υποχώρηση στη 13η θέση για τη Σάντερλαντ, με τον Γκρέιαμ να αποθεώνεται με την είσοδό του στο παιχνίδι, στο τελευταίο εικοσάλεπτο.
Το ματς:
Η επιθετική γραμμή της Άρσεναλ λειτουργούσε… άριστα και φυσικά, με τη βοήθεια των Γουίλσιρ και Καθόρλα που είχαν αναλάβει ρόλους δημιουργών, η ομάδα του Βενγκέρ επέβαλε τον ρυθμό της από το πρώτο λεπτό. Το σκορ θα μπορούσε να έχει ανοίξει από το 20ο λεπτό αν δεν ήταν ο Σάιμον Μινιολέ να σταματήσει την προσπάθεια του Ζιρού, με τον πορτιέρο των «μαυρόγατων» να αρνείται το γκολ και στον Ράμσεϊ, στο 33’. Αυτός που θα νικούσε τον πορτιέρο των γηπεδούχων ήταν ο Σάντι Καθόρλα που έπειτα από ωραία ανάπτυξη του παιχνιδιού της Άρσεναλ από τους Γουίλσιρ και Γουόλκοτ, πλάσαρε σωστά για το 1-0. Οι «κανονιέρηδες», θα μπορούσαν να έχουν πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων πριν τη λήξη του ημιχρόνου, όμως ο Γουόλκοτ αστόχησε από πλεονεκτική θέση πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε άσχημα για τους φιλοξενούμενους και συνεχίστηκε έτσι. Ο Γουίλσιρ τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε αναγκαστικά από τον Ντιαμπί στο 51’, ενώ αποβλήθηκε και ο Τζένκινσον με τη συμπλήρωση 62 λεπτών αγώνα. Βέβαια, λίγο αργότερα, ο Γουόλκοτ θα μπορούσε να «καθαρίσει» το ματς, αλλά αφού πέρασε τον Μινιολέ, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι! Ευτυχώς για τους «κανονιέρηδες», όποτε χρειάστηκε, ο Σέζνι κράτησε ανέπαφη την εστία του, απομακρύνοντας τους κινδύνους που δημιουργούσε ο Στίβεν Φλέτσερ και η Άρσεναλ πήρε σπουδαίο «τρίποντο» με το τελικό 1-0.
Sunderland vs Arsenal 0:1 Santi Cazorla από UCL2410
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Σάντερλαντ: Μινιολέ, Ο’Σι, Μπραμπλ, Ρόους (82’ Βον), Εντιαγέ (68’ Γκρέιαμ), Κάτερμολ (46’ Λάρσον), Γκάρντνερ, Κόλμπακ, Τζόνσον, Σεσενιό, Φλέτσερ
Άρσεναλ: Σέζνι, Σανιά, Μερτεσάκερ, Μονρεάλ, Τζένκινσον, Αρτέτα, Γουίλσιρ (50’ Ντιαμπί), Γουόλκοτ (87’ Μικέλ), Ράμσεϊ, Καθόρλα, Ζιρού