Financial Fair Play και… επίσημα!

Το Financial Fair Play μπαίνει πλέον στη… ζωή των συλλόγων της Πρέμιερ Λιγκ, με τον εκτελεστικό διευθυντή της Λίγκας, Ρίτσαρντ Σκάνταμορ, να τονίζει πως σε περίπτωση που οι ομάδες δεν «συμμορφωθούν» με τα νέα οικονομικά δεδομένα θα τιμωρούνται με αφαίρεση βαθμών.



Financial Fair Play και… επίσημα!

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα οι 20 πρόεδροι των ομάδων της κορυφαίας κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου συναντήθηκαν και συμφώνησαν στην εισαγωγή των νέων οικονομικών περιορισμών, οι οποίοι θα εφαρμοστούν από την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Αυτά κινούνται γύρω από δύο βασικούς άξονες. Τον περιορισμό του ελλείμματος των συλλόγων στο επίπεδο των 105 εκατομμυρίων λιρών ανά τριετία και στον (πιο άμεσο) περιορισμό σε ότι έχει να κάνει με το συνολικό ποσό που θα διαθέτουν οι ομάδες σε μισθούς ποδοσφαιριστών, που δεν μπορούν να ξεπερνούν ετησίως τα 52 εκατομμύρια λίρες.

Σε ότι έχει να κάνει με το δεύτερο, υπάρχει ένα «παράθυρο». Και αυτό, διότι όσοι σύλλογοι έχουν μισθούς που ήδη ξεπερνούν τα 52 εκατομμύρια λίρες ανά έτος θα έχουν τη δυνατότητα να αυξάνουν το συγκεκριμένο ποσό κάθε σεζόν κατά τέσσερα εκατομμύρια.

«Όπως όλοι οι κανονισμοί του πρωταθλήματος, έτσι και σε αυτή την περίπτωση θα υπάρχει τιμωρία. Σε περίπτωση που ξεπεραστεί το όριο των 105 εκατομμυρίων λιρών οι ομάδες θα τιμωρούνται με αφαίρεση βαθμών» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σκάνταμορ.