Πάλι καλά που το διευκρίνισε ο Ζιρού

Καλύτερος του Φαν Πέρσι, δήλωσε ο Ολιβιέ Ζιρού! Ευτυχώς για τον ίδιο, όμως, έπραξε φρόνιμα και διευκρίνισε ότι αναφέρθηκε στους αριθμούς της πρώτης χρονιάς της θητείας του στους «κανονιέρηδες». 



Πάλι καλά που το διευκρίνισε ο Ζιρού

Ο Γάλλος φορ της Άρσεναλ που ουσιαστικά αποκτήθηκε για να καλύψει το κενό του Ρόμπιν Φαν Πέρσι στην επίθεση της ομάδας (μαζί με τον Λούκας Ποντόλσκι) και η αλήθεια είναι ότι στο γενικότερο πλαίσιο των εμφανίσεων και των αποτελεσμάτων των Λονδρέζων, ο Ζιρού έχει βοηθήσει.

Όπως είπε, «κανείς από τους επιθετικούς δεν κοιτάζουν τους αριθμούς και τα στατιστικά τους», αλλά επειδή… το έχει τσεκάρει, δήλωσε ότι: «Από την αρχή της σεζόν, έχω σκοράρει 14 φορές και έχω 11 ασίστ στην πρώτη μου χρονιά στην ομάδα. Είναι καλύτερη επίδοση από τον Φαν Πέρσι, που όμως είχε έρθει στην Άρσεναλ σε πολύ μικρότερη ηλικία».

Πάλι καλά που συμπλήρωσε το τελευταίο σκέλος της δήλωσής του ο Ολιβιέ Ζιρού. Και η αλήθεια είναι ότι οι αριθμοί τον επιβεβαιώνουν για το ξεκίνημά του στους «κανονιέρηδες». Αλλά συγκρίνει τον 26χρονο εαυτό του με τον 21χρονο – τότε – Φαν Πέρσι που είχε αποκτηθεί από την Άρσεναλ τη σεζόν 2004/2005. Ο Ολλανδός άσος, τότε, είχε σημειώσει 10 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Η συνέχεια της καριέρας του «ιπτάμενου Ολλανδού», όμως, τον έχει κάνει να ψάχνει τον δεύτερο καλύτερο επιθετικό με… κιάλια.