Σουάρες κατά πάντων!
Ο Ντέιβιντ Μόγιες και ο πανηγυρισμός-βουτιά, ο Τζον Τέρι και ο Πατρίς Εβρά και ο τρόπος αντιμετώπισης από τους διαιτητές. Αυτά και άλλα πολλά βρέθηκαν στο στόχαστρο του Λουίς Σουάρες, ο οποίος έδωσε συνέντευξη-χείμαρο σε αγγλική εφημερίδα, απαντώντας σε ότι του έχουν καταλογίσει κατά καιρούς.

Ο Ουργουγουανός επιθετικός έχει κατηγορηθεί αρκετές φορές –άλλοτε ορθώς και άλλοτε όχι- για την ευκολία με την οποία πέφτει στον αγωνιστικό χώρο.
Ο ίδιος, μάλιστα, έδωσε άλλο χρώμα στην κόντρα του με τους επικριτές του, όταν πανηγύρισε μπροστά στον Μόγιες «βουτώντας».
«Ρατσιστής; Βουτηχτής; Απατεώνας; Ο κόσμος μπορεί να με αποκαλεί όπως θέλει, αλλά εγώ είμαι ήσυχος με τη συνείδησή μου. Αυτό που μετράει πιο πολύ για μένα είναι η οικογένεια και ο σύλλογός μου. Οι οπαδοί μας και οι συμπαίκτες του, όλα τα υπόλοιπα δεν είναι πρόβλημα και δεν με απασχολεί», τόνισε και αναφέρθηκε στην υπόθεση με τον Πατρίς Εβρά. «Δεν το καταλαβαίνω αυτό που έγινε με την απόφαση, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο», συμπλήρωσε και αναφέρθηκε στην «εντελώς διαφορετική περίπτωση του Τζον Τέρι»:
«Ο Τέρι είναι ο Τέρι και ο εγώ είμαι ο Σουάρες. Ποτέ δεν κάθισα να ασχοληθώ γιατί είχε διαφορετική αντιμετώπιση από μένα».
Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται από τους διαιτητές ο ίδιος αποκάλυψε πως έχει «σκεφτεί να» κρατήσει περισσότερο το πόδι του «στο έδαφος, ώστε όλοι να δουν πως» του έγινε φάουλ, ρισκάροντας έτσι να τραυματιστεί.
Τέλος, ο Σουάρες αναφέρθηκε στον πανηγυρισμό στο ματς με την Έβερτον και στο πόσο «ξεχωριστό ήταν το ματς, αφού ο προπονητής τους είχε μιλήσει με άσχημο τρόπο για» αυτόν, «την ώρα που οι δικοί του παίκτες βουτούν». «Μερικές φορές είναι καλύτερο να κρατάς το στόμα σου κλειστό. Μπορεί να πει ότι θέλει για μένα, αρκεί να με ξέρει ή έστω να το κάνει μετά το ματς και όχι πριν».