«Ναι» στα νέα οικονομικά δεδομένα
Με καταρχήν συμφωνία για εισαγωγή νέων οικονομικών δεδομένων στην Πρέμιερ Λιγκ και με προγραμματισμό νέου ραντεβού ώστε να εξεταστούν λεπτομερώς όλες οι παράμετροι του συγκεκριμένο εγχειρήματος, ολοκληρώθηκε η συνάντηση των προέδρων όλων των συλλόγων του κορυφαίου πρωταθλήματος.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο οι 20 πρόεδροι έχουν συναντηθεί αρκετές φορές, συζητώντας ποιο δρόμο θα ακολουθήσει η Πρέμιερ, όσον αφορά το Financial Fair Play της UEFA και εάν θα υιοθετηθεί ένα είδος εγχώριου salary cap.
Έπειτα από τη νέα συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, οι εκτελεστικοί διευθυντές όλων των ομάδων, έχουν πλέον την υποχρέωση να παρουσιάσουν ένα συγκεκριμένο πλάνο με όλε τις λεπτομέρειες της εισήγησης για τις αλλαγές στον χάρτη των οικονομικών του κορυφαίου πρωταθλήματος.
Σύμφωνα με το BBC, οι Μάντσεστερ Σίτι και Φούλαμ εναντιώθηκαν στην πρόταση για εισαγωγή νέων οικονομικών δεδομένων και τη δημιουργία ενός salary cap.
Μέσα σε όλα, συζητήθηκε και το θέμα των εισόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, που θα ξεπεράσουν τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ από το 2013.
Οι πρόεδροι των συλλόγων της λίγκας προγραμμάτισαν νέο ραντεβού για τις 6 Φεβρουαρίου.