Προσωπικότητα της χρονιάς ο Γουίγκινς

Στο απόλυτο φαβορί, που ήταν ο Μπραντλει Γουιγκινς, κατέληξε το βραβείο της Αθλητικής Προσωπικότητας της Χρονιάς που διοργανώνει τα τελευταία 59 χρόνια το BBC.



Προσωπικότητα της χρονιάς ο Γουίγκινς

Σε μια εκδήλωση που είχε έντονα το σημάδι των Ολυμπιακών Αγώνων που φιλοξένησε το καλοκαίρι το Λονδίνο, ο Μπραντλει Γουίγκινς παρέλαβε το βραβείο του  BBC Sports personality of the year απο την Κειτ Mιντλετον, η οποία έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνιση της μετά τη νοσηλεία της και την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης της.

Ο 32χρονος ποδηλάτης, ο οποίος έγινε ο πρώτος Βρετανός που κατέκτησε τον ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας και λίγες εβδομάδες αργότερα πανηγύρισε ένα ακόμη χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο (μετά την Αθήνα και το Πεκίνο), συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους του κοινού μεταξύ των δώδεκα υποψηφίων για το βραβείο.

Πάνω απο 1,5 εκατομμύρια τηλεθεατές μετείχαν στην ψηφοφορία που ανέδειξε στη δεύτερη θέση  την Τζέσικα Ενις η οποία κατέκτησε το χρυσό στο έπταθλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και την τρίτη θέση τον Αντι Μάρει ο οποίος πέρα απο το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες κατέκτησε και το US Open.

Ο Γιουσέιν Μπόλτ ήταν ο νικητής στην κατηγορία της Διεθνούς Αθλητικής Προσωπικότητας της χρονιάς.

Από τα χέρια της Δούκισσας του Κειμπριτζ, ο Λόρδος Σεμπάστιαν Κόου –ο άνθρωπος που έφερε στο Λονδίνο τους Ολυμπιακούς Αγώνες και χρυσός ολυμπιονίκης στα 1500μ στη Μόσχα και το Λος Αντζελες- παρέλαβε το βραβείο διαχρονικού επιτεύγματος, ενώ την παρουσίαση για το συγκεκριμένο βραβείο έκανε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Το βραβείο για την ομάδα της χρονιάς κατέκτησε η ολυμπιακή και η παραολυμπιακή ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας, οι οποίες κατέκτησαν συνολικά 65 και 120 μετάλλια αντίστοιχα.

Ο 15χρόνος Τζόζεφ Κρεγκ κατέκτησε το βραβείο του Young Sports Personality of the year. O Κρέγκ με το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στα 400μ. ελεύθερο στην κολύμβηση στους Παραολυμπιακούς αγώνες και μάλιστα με παγκόσμιο ρεκόρ είναι ο νεότερος ολυμπιονίκης για τη Βρετανία

Συγκινητική υπήρξε η στιγμή όταν  ο Φαμπρις Μουάμπα (ο ποδοσφαιριστής της Μπόλτον που παραλίγο να χάσει τη ζωή του στον αγωνιστικό χώρο έπειτα από καρδιακό επεισόδιο τον Μάρτιο) συναντήθηκε στη σκηνή του Εκθεσιακού Κέντρου του Λονδίνου με το ιατρικό επιτελείο του νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε.

Στις αξιοσημείωτα στιγμιότυπα της βραδιάς ήταν η συμμετοχή των 15.000  θεατών που παρακολούθησαν από κοντά την εκδήλωση στο χαρακτηριστικό πανηγυρισμό των οπαδών της Μάντσεστερ Σίτι «poznan», όταν στην σκηνή βρέθηκαν ο Βινσέντ Κομπανί και ο Σέρχιο Αγουέρο.