Άστο(ν) βρε Λίβερπουλ (videos)

Το αήττητο της Λίβερπουλ στο «Anfield» κράτησε από τα τέλη Σεπτεμβρίου και ανήκει στο παρελθόν. Η Άστον Βίλα πέρασε με σκορ 3-1 από την έδρα των «reds», συνέχισε την ανοδική της πορεία και έκανε τον Μπρένταν Ρότζερς να μετανιώσει για τις δηλώσεις του περί …τετράδας και ισοβαθμίας με τη Μάντσεστερ Σίτι.



Άστο(ν) βρε Λίβερπουλ (videos)

Η Λίβερπουλ παρουσίασε το γνωστό της πρόσωπο, με τις πολλές χαμένες φάσεις, με το ποδόσφαιρο κατοχής αλλά και με την …κατάρα του «Anfield».

Οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρίες να πάρουν το ματς, ωστόσο η κακή αμυντική τους λειτουργία και τα κενά στα μετόπισθεν επέτρεψαν στον Κριστιάν Μπεντεκέ να στήσει το δικό του πάρτι.

Ο Βέλγος επιθετικός σκόραρε το πρώτο, έφτιαξε το δεύτερο και σημείωσε το τρίτο γκολ της ομάδας του, οδηγώντας την στη δεύτερη νίκη της μέσα στην έδρα των «κόκκινων» στα τελευταία 12 ματς, και πάλι έχοντας σκοράρει τρία τέρματα μέσα στο «Anfield».

Το ματς

Όσο καλά άρχισε το παιχνίδι, τόσο άσχημα το συνέχισε. Η Λίβερπουλ έδειχνε ικανή για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα ήσυχο απόγευμα, με τους Τζόνζο Σέλβι και Στιούαρτ Ντάουνινγκ να έχουν κέφια και να δίνουν ρυθμό στο ματς. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, που έφτασε ακόμη και στο 68%, ωστόσο η επιλογή των παικτών τους να βγουν μαζικά στην επίθεση άφησε κενά στα μετόπισθεν. Αυτά τα εκμεταλλεύτηκε ο Μπεντεκέ στο 29’, όταν χωρίς να τον μαρκάρει κανείς σούταρε και άνοιξε το σκορ, με τον Πέπε Ρέινα να μην μπορεί να απομακρύνει. Η Συνέχεια ήταν εφιαλτική με τη Λίβερπουλ, αφού ο 22χρονος επιθετικός σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Αντρέας Βέιμαν, ο οποίος έκανε το 2-0, πέντε λεπτά πριν λήξει το ημίχρονο.

Όπως ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος, έτσι άρχισε και το δεύτερο η Βίλα, με τον Μπεντεκέ να σκοράρει και πάλι για το 3-0 και να δίνει διαστάσεις θριάμβου στη διαφαινόμενη νίκη της ομάδας του. Το μόνο που κατάφερε να κάνει η Λίβερπουλ ήταν να μειώσει με τον Στίβεν Τζέραρντ, λίγο πριν την εκπνοή, ενώ οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται και για δύο πέναλτι που δεν τους δόθηκαν. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη του ματς, με τους «χωριάτες» να σημειώνουν τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη τους και τέταρτη συνολικά και να παίρνουν βαθιά βαθμολογική ανάσα. Αντίθετα, η Λίβερπουλ έμεινε στους 22 βαθμούς και στο δεύτερο μισό του πίνακα, με τις δηλώσεις του Ρότζερς περί τετράδας και ισοβαθμίας της ομάδας του με τη Σίτι στη δεύτερη θέση να του βγαίνουν ξινές. Στα αξιοσημείωτα, η αποχώρηση αρκετών οπαδών των «reds» από το «Anfield» στο 84’.

Οι συνθέσεις του αγώνα

ΛίβερπουλΡέινα - Τζόνσον, Σκρτελ, Άγγερ, Ντάουνινγκ - Άλεν, Λούκας (Χέντερσον 60’), Τζέραρντ - Στέρλινγκ, Σέλβι (Κόουλ 46’), Σουάρες

Άστον Βίλα: Γκούζαν - Λόουτον, Μπέικερ, Κλαρκ - Λιτσάι, Χόλμαν (Ντελφ 69’), Γουέστγουντ, Μπάναν (Ελ Αχμάντι 85'), Χερντ - Βέιμαν (Ενζόγμπια 90'), Μπεντεκέ


LIV0-1AV @SpheraChannel από SpheraChannel

 


szólj hozzá: Liverpool vs Aston Villa 0:2 Weimann

 

 


szólj hozzá: Liverpool vs Aston Villa 0:3 Benteke


szólj hozzá: Liverpool vs Aston Villa 1:3 Gerrard