Νίκη και στην Ιαπωνία θέλει ο Τσεχ
Μετά από οχτώ χρόνια αναμονής, η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων είναι γεγονός για τον Πετρ Τσεχ. Η Τσέλσι θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη τη Μόντερεϊ, με τον Τσέχο γκολκίπερ να ελπίζει πως το νικηφόρο σερί της ομάδας του θα συνεχίσει και στην Ιαπωνία, όπου και διεξάγεται το τουρνουά.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Σημαίνει πολλά για έναν παίκτη να παίζει σε μία τέτοια κορυφαία διοργάνωση. Μπορείς να συμμετέχεις μόνο αν κερδίσεις το Τσάμπονς Λιγκ, κάτι που μόνο εύκολο δεν είναι. Χρειάστηκε να περιμένω οχτώ χρόνια για να πάρω μέρος με την Τσέλσι στο τουρνουά, επομένως ελπίζω να φτάσουμε μέχρι το τέλος», ήταν τα λόγια του 30χρονου πορτιέρο για να συνεχίσει:
«Τα τελευταία δύο αποτελέσματά μας ήταν εξαιρετικά, επομένως θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την αύρα νίκης και σε αυτό το τουρνουά».
Το γεγονός πως οι Λονδρέζοι θεωρούνται φαβορί για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων δε φαίνεται να αγχώνει τον Τσέχο άσο, ο οποίο όμως σε καμία περίπτωση δεν υποτιμά την Μόντερεϊ.
«Ήρθαμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και μπορούμε να καταλάβουμε γιατί θεωρούμαστε φαβορί, επομένως θα κάνουμε τα πάντα για να αποδώσουμε τα μέγιστα. Πάντως πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη διοργάνωση βήμα το βήμα. Η Μοντερέι έχει ένα μικρό πλεονέκτημα, καθώς έχει έρθει πριν από μας, έχει εγκλιματιστεί και έχει ήδη παίξει ένα πολύ καλό παιχνίδι. Εμείς πρέπει να προσαρμοστούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να συνηθίσουμε την αλλαγή της ώρας».