Δύσκολη κλήρωση για Αγγλία

Στο  «γκρουπ του θανάτου» βρέθηκε η Αγγλία μετά την  κλήρωση για το Παγκόσμιο Κύπελλο του ράγκμπι  2015 που πραγματοποιήθηκε σήμερα  στο Λονδίνο.



Δύσκολη κλήρωση για Αγγλία

Οι οικοδεσπότες Άγγλοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη φιναλιστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2011 Ουαλία και τη δυο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια Αυστραλία.   Ο όμιλος θα συμπληρωθεί από δυο ακόμη ομάδες.  Μια από την Ωκεανία, που πιθανότατα θα είναι τα νησιά Φίτζι και το νικητή αγώνα μπαράζ που μπορεί να είναι η Ουρουγουάη.   

Από τις 20 ομάδες που θα λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το οποίο θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2015, μόνο οι 12 ομάδες είναι γνωστές ενώ οι υπόλοιπες θα προκύψουν μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών.

Η ομάδα του Στιούαρτ Λάνκαστερ απέφυγε την παγκόσμια πρωταθλήτρια Νέα Ζηλανδία, την οποία νίκησε το Σάββατο για πρώτη φορά μετά το 2003. Οι All Blacks θα έχουν πιο εύκολο έργο καθώς θα αντιμετωπίσουν την Αργεντινή,  την Τόνγκα, μια ομάδα από την Ευρώπη και μια από τη Αφρική.  

Η  Σκωτία είναι στον ίδιο όμιλο με τη Νότια Αφρική, με τη Σαμόα,  μια ομάδα από την Ασία και μια από την Αμερική, ενώ  η Ιρλανδία θα κοντραριστεί με τη Γαλλία, την Ιταλία, μια ομάδα από την Αμερική και μια από την Ευρώπη.  

Στη νοκ-αουτ φάση  θα προκριθούν οι δυο πρώτοι από κάθε όμιλο, ενώ οι τρεις πρώτοι εξασφαλίζουν την απευθείας πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 που θα φιλοξενηθεί.