Για όλα «φταίει» ο Φελαϊνί (video)

Από τα πόδια του ξεκίνησαν όλα, στα …χέρια του κατέληξαν. Ο Μαρουάν Φελαϊνί έκρινε τα πάντα στο Μάντσεστερ Σίτι-Έβερτον, σκοράροντας για τα «ζαχαρωτά» και παραχωρώντας «χαζό» πέναλτι για το τελικό 1-1. Έχασαν κι άλλο έδαφος οι πρωταθλητές Αγγλίας, που εμφανίστηκαν στο «Etihad» μόνο στο δεύτερο ημίχρονο.



Για όλα «φταίει» ο Φελαϊνί (video)

Ο Ντέιβιντ Μόγιες έδωσε ρεσιτάλ προπονητικής, αφού μπλόκαρε τα ατού των «πολιτών» και η Έβερτον κατάφερε να έχει την κατοχή σε όλο το πρώτο μέρος.

Η Σίτι προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά οι παίκτες της ήταν άστοχοι, με αποτέλεσμα το 1-1 να παραμείνει έως το τέλος και τους πρωταθλητές Αγγλίας να κινδυνεύουν να μείνουν περισσότερο μακριά από την κορυφή, εάν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικρατήσει το βράδυ του Σαββάτου, της Ρέντινγκ.

Μοιραίος παίκτης για την Έβερτον –και για τη Σίτι- ο Φελαϊνί, «παγωμάρα» στο «Etihad» για την εμφάνιση της ομάδας και για τις επιλογές του Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Το ματς

Ποιος είδε την Έβερτον και δεν τη φοβήθηκε φέτος! Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίωρο και όχι μόνο κατάφερε να κλείσει τους διαδρόμους προς την περιοχή της, αλλά πήρε και κεφάλι στο σκορ, με το συνήθη ύποπτο για φέτος. Ο Φελαϊνί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από κοντινή απόσταση, με διπλή προσπάθεια. με τον εξουδετερωμένο Τζο Χαρτ να μην μπορεί να αντιδράσει. Η Σίτι κατάφερε να ισοφαρίσει με πέναλτι που κέρδισε ο Έντιν Τζέκο και εκτέλεσε ο Κάρλος Τέβες στο 43’, κάτι που την κράτησε στο παιχνίδι.

Η Σίτι ανέβασε ρυθμούς, χωρίς –όμως- να …φτάσει το γκάζι στο τέρμα κι έτσι το γκολ της νίκης δεν ήρθε ποτέ. Μάλιστα, η Έβερτον ήταν αυτή που έφτασε κοντά στο γκολ, με εκτέλεση φάουλ του Γέλαβιτς στο 89’.

Η Σίτι έχασε κι άλλο έδαφος στη μάχη για την πρωτιά και έμεινε να παρακαλά σε νίκη ή ισοπαλία της Ρέντινγκ, κόντρα στη Γιουνάιτεντ. Μάλιστα, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έχει να ανησυχεί και για ακόμη ένα θέμα, αφού αρκετά μεγάλη μερίδα του κόσμου που βρέθηκε στο «Etihad» αποδοκίμασε την επιλογή του να περάσει εκτός τον Κάρλος Τέβες.


M1-1T www.goalsup.com από fasthighlights2013

Οι συνθέσεις του ματς

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Μαικόν, Κομπανί, Λέσκοτ, Κολάροφ (Ζαμπαλέτα 7’), Γιάγια Τουρέ, Μπάρι, Νασρί, Σίλβα, Τέβες (Αγκουέρο 68’), Τζέκο (Μπαλοτέλι 80’)

Έβερτον: Χάουαρντ, Χίμπερτ, Μπέινς, Ντεστέν, Γιαγκιέλκα, Νέισμιθ (Οβιέδο 73’), Πιένααρ, Όσμαν, Γκίμπσον, Φελαϊνί, Γέλαβιτς(Χάιτινχα 90’)