«Σφυροκοπήματα» στον Μπενίτεθ (video)

Ανατολικό vs δυτικό Λονδίνο σημειώσατε …χαμός. Η Γουέστ Χαμ κατάφερε και ανέτρεψε το σκορ κόντρα στην Τσέλσι, παίρνοντας τη νίκη με σκορ 3-1, την ώρα που οι «μπλε» σημείωναν ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ και ο Ράφα Μπενίτεθ άκουγε όλο το «Upton Park» να τον αποδοκιμάζει και να φωνάζει το όνομα του Ρομπέρτο Ντι Ματέο.



«Σφυροκοπήματα» στον Μπενίτεθ (video)

Οι οπαδοί της Τσέλσι είδαν την ομάδα τους να προηγείται και να αποδίδει εξαιρετικά στο πρώτο ημίχρονο, αφήνοντας υποσχέσεις για ένα ήσυχο απόγευμα.

Ωστόσο, η φετινή Γουέστ Χαμ έχει δείξει πως χτυπά όλα τα ματς και μετά την ήττα της κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ –η οποία ήρθε δύσκολα- έφτασε η ώρα για τη νίκη.

Έξαλλοι πανηγυρισμοί από τους οπαδούς των «σφυριών», έντονες αποδοκιμασίες από αυτούς των «μπλε» προς τον Μπενίτεθ, την ώρα που το «I’m Forever Blowing Bubbles» δονούσε την ατμόσφαιρα στην ανατολική πλευρά της αγγλικής πρωτεύουσας και χιλιάδες φούσκες έδιναν πανηγυρικό τόνο.

Χρήσιμος ο Βίκτορ Μόουσες στα δεξιά της επίθεσης των «μπλε», οι οποίοι «σκόνταψαν» πάνω στον εξαιρετικό Γιούσι Γκιασκελάινεν και παρόλο που σκόραραν μετά από 5 ώρες και 34 λεπτά δεν πανηγύρισαν τη νίκη. Αυτή είναι η πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, που η Τσέλσι δεν καταφέρει να κερδίσει σε εφτά συνεχόμενα ματς πρωταθλήματος.

Το ματς

Ο Μπενίτεθ δεν θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερο ξεκίνημα, αφού οι συμπατριώτες του Φερνάντο Τόρες και Χουάν Μάτα συνδυάστηκαν υπέροχα, με τον πρώτο να μοιράζει και τον δεύτερο να εκτελεί για το 1-0. Η παρουσία του Μόουσες δεξιά έδωσε βάθος και πλάτος στην ομάδα, η οποία πραγματοποίησε ίσως το καλύτερο 45λεπτο της φετινής σεζόν. Οι γηπεδούχοι ήταν σκιές του καλού τους εαυτού, η άμυνά τους άνοιγε εύκολα από τα πλάγια και έδωσαν χώρους στους «μπλε», οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν πετύχει περισσότερα τέρματα εάν δεν ήταν σε εξαιρετική ημέρα ο Γιασκελάινεν.

Στην επανάληψη οι ρόλοι αντιστράφηκαν, η Τσέλσι έδινε την εντύπωση πως έμεινε από δυνάμεις και οι παίκτες της Γουέστ Χαμ έπαιρναν κουράγιο από τους οπαδούς τους, οι οποίοι δημιούργησαν εξαιρετική ατμόσφαιρα. Η αρχή έγινε τον Κάρλτον Κόουλ να δικαιώνει τη συμμετοχή του, αφού λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας έφερε το ματς στα ίσα. Το ματς πήρε ακόμη πιο γρήγορο ρυθμό, οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες συνεχώς για το γκολ, αλλά αυτό ήρθε στο 86’ όταν ο Ντιαμέ έκανε το 2-1, πριν ο Μαϊγκά σκοράρει για το τελικό σκορ στο 90’.

Δείτε τα γκολ


West Ham vs Chelsea 3:1 GOALS HIGHLIGHTS από UCL2410

Οι συνθέσεις του ματς

Γουέστ Χαμ: Γιαάσκελαϊνεν, Ριντ, Κόλινς, Τόμκινς (Τέιλορ 46’), Ντεμέλ, Ο’Μπράιαν, Τζάρβις, Νομπλ, Ο’Νιλ (Ντιαμέ 46’), Νόλαν, Κόουλ (Μαιγκά 87’)

Τσέλσι: Τσεχ, Αθπιλικουέτα, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Κόουλ, Ραμίρες, Μίκελ, Μόουσες (Μαρίν 76’), Μάτα, Αζάρ (Όσκαρ 73’), Τόρες