Το κάστρο δεν πέφτει ποτέ!

Μπορεί να θυμήθηκε τα παλιά ο Παπίς Σισέ, αλλά το φάντασμα του «Britannia» δεν αφήνει κανέναν να το αλώσει. Η Στόουκ κατάφερε να ισοφαρίσει τη Νιούκαστλ στα τελευταία λεπτά και να πάρει τη νίκη με σκορ 2-1. Χαμένη ευκαιρία για βαθμολογική ανάσα για τις «καρακάξες», οι οποίες παραμένουν σε δυσχερή θέση.



Το κάστρο δεν πέφτει ποτέ!

Τα 13 γκολ σε 14 εμφανίσεις του πέρυσι ήταν εκεί και περίμεναν τον Σισέ να …θυμηθεί να σκοράρει.

Ο Σενεγαλέζος το έκανε για δεύτερη φορά φέτος, αλλά η Γουόλτερς είχε διαφορετική άποψη και με το γκολ του στο τελευταίο δεκάλεπτο χάρισε τον ένα βαθμό στην ομάδα του.

Το ματς

Η επιστροφή του Κολοτσίνι στην αρχική ενδεκάδα προσέθεσε σοβαρότητα εκτός από σταθερότητα, αφού τα λάθη μειώθηκαν σημαντικά και η Νιούκαστλ μπόρεσε να θυμίσει κάτι από την περυσινή καλή της εικόνα. Η δεξιά πλευρά δούλευε υποδειγματικά για τις «καρακάξες», αλλά η Στόουκ ήταν αυτή που έφτασε κοντά στο γκολ, όταν η μπάλα βρήκε στο δοκάρι, μετά από φάουλ και παρέμβαση του Γουίλιαμσον.

Οι φιλοξενούμενοι είδαν τον Παπίς Σισέ να ανοίγει το σκορ, στην αρχή του δευτέρου μέρους με τον Σενεγαλέζο άσο να εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο το λάθος του Ασμίρ Μπέγκοβιτς. Ωστόσο, οι «πότερς» έκαναν αυτό που ξέρουν καλύτερα. Έδειξαν το σκληρό τους πρόσωπο και τη μαχητικότητά τους και δικαιώθηκαν. Τα γκολ των Γουόλτερς και Ζερόμ χάρισαν την πολύτιμη νίκη στους γηπεδούχους, με τα δύο τέρματα να σημειώνονται στα τελευταία 10 λεπτά.

Πλέον, η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τη Νιούκαστλ, αφού η ομάδα του Άλαν Πάρντιου παρέμεινε κοντά στην επικίνδυνη ζώνη και στο επόμενο ματς υποδέχεται τη Γουίγκαν, η οποία έχει κι αυτή τους ίδιους στόχους. 

 

Οι συνθέσεις του ματς

Στόουκ: Μπέγκοβιτς – Σότο, Σόουκρος, Χουθ, Κάμερον – Γουόλτερς, Γουέλαν, Ενζόνζι, Άνταμ (Κάιτλι 67'), Εθέριγκτον (Ζερόμ 68') – Κράουτς (Τζόουνς 40')

ΝιούκαστλΚρουλ – Σίμσον, Γουίλιαμσον, Κολοτσίνι, Σαντόν – Ανίτα (Αμεόμπι 87'), Τιοτέ, Περτς, Γκουτιέρες – Σισέ (Ρέιντζερ 87'), Μπα