Της έχει πάρει τον αέρα (video)

Σκούρα τα βρίσκει από το 2008 στο «White Hart Lane» η Λίβερπουλ, μαύρα τα βρήκε κι απόψε. Η Τότεναμ επικράτησε με σκορ 2-1 των «κόκκινων» και κατάφερε να μπει στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη, την ώρα που η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς παρέμεινε στο δεύτερο μισό της βαθμολογίας.



Της έχει πάρει τον αέρα (video)

Το ματς στο Λονδίνο ήταν απολαυστικό, με τα γρήγορα γκολ της Τότεναμ να συμβάλλουν σε αυτό, όπως και οι επιλογές του Μπρένταν Ρότζερς για την αρχική ενδεκάδα.

Τζόρνταν Χέντερσον και Στιούαρτ Ντάουνινγκ πήραν ξανά φανέλα βασικού, δεν δικαίωσαν τον 39χρονο τεχνικό, την ώρα που ο Μούσα Ντεμπελέ -στην επιστροφή του- κυριαρχούσε στο κέντρο, αφού οι Στίβεν Τζέαραρντ και Τζο Άλεν ήταν σκιές των καλών τους εαυτών. 

Στην πρώτη πεντάδα η Τότεναμ, η οποία ετοιμάζεται για το ματς με τη Φούλαμ, στο δυτικό Λονδίνο.

Το ματς

Από τα αριστερά περίμεναν τα προβλήματα οι οπαδοί της Λίβερπουλ, από τα δεξιά τους ήρθαν. Ο Γκάρεθ Μπέιλ από τον άξονα κινούνταν προς τα αριστερά της επίθεσης των γηπεδούχων και μέσα στο πρώτο πεντάλεπτο δημιούργησε δύο καλές φάσεις για την ομάδα του. Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη τρεις και γκολ. Ο Άαρον Λένον έγινε αποδέκτης της μπάλας, μετά από προσπάθεια του Ουαλού άσου και σκόραρε σε κενή εστία. Σουάρες και Χέντερσον έχασαν κλασσικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν πριν φύγει το πρώτο τέταρτο, για να έρθει η τιμωρία... Ο Μπέιλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά από εκτέλεση φάουλ, με τη Λίβερπουλ να συνεχίζει να ψάχνει το γκολ που θα τη βάλει και πάλι στο παιχνίδι, πριν φύγει το ημίχρονο. Στο 36΄ο Γουόκερ απομάκρυνε πάνω από τη γραμμή την μπάλα, την ώρα που οι «κόκκινοι» διαμαρτύρονταν για μη καταλογισμό πέναλτι. 

Το δεύτερο μέρος βρήκε τη Λίβερπουλ να πατά καλύτερα και να απειλεί από τα δεξιά, με τον Ενρίκε να ανεβάζει την απόδοσή του και να βοηθά στην ανάπτυξη της ομάδας. Η Τότεναμ έμεινε από δυνάμεις, συνέχισε να πιέζει, αλλά παραμέλησε το επιθετικό κομμάτι, με αποτέλεσμα να οπισθοχωρεί. Αυτό έφερε τη Λίβερπουλ στην αντίπαλη περιοχή και το γκολ των φιλοξενούμενων έδωσε και πάλι ενδιαφέρον στο ματς. Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει, αλλά οι επιλογές των παικτών της ήταν για ακόμη ένα ματς επιπόλαιες.

Οι «reds» υποδέχονται τη Σαουθάμπτον το Σάββατο και ο 39χρονος τεχνικός θέλει να δει τους παίκτες του να ανακάμπτουν. 

 

Οι συνθέσεις του ματς

ΤότεναμΓιορίς – Γουόκερ, Ντόουσον, Γκαλάς, Βερτόνχεν – Σάντρο, Ντεμπελέ (Χάντλστοουν 88') – Λένον, Μπέιλ, Ντέμπσεϊ (Σίγκουρντσον 63') - Ντεφό

ΛίβερπουλΡέινα – Τζόνσον, Άγγερ, Σκρτελ, Ντάουνινγκ (Ασαΐντι 78') - Τζέραρντ, Άλεν, Χέντερσον (Σέλβι 63') - Στέρλινγκ, Σουάρες, Ενρίκε


т 2-1 л από Futbol2101