Καλή η νυν, αλλά και η πρώην… (video)

Οι αλχημείες του Μπρένταν Ρότζερς για να πάρει το «διπλό» στην έδρα της Σουόνσι δεν ήταν αρκετές, με τη Λίβερπουλ να αφήνει δύο βαθμούς στην Ουαλία, μετά το 0-0 κόντρα στους «κύκνους». Σε κακή ημέρα το κέντρο των «κόκκινων», οι οποίοι σκόραραν με τον Χοσέ Ενρίκε, χωρίς το γκολ να κατοχυρωθεί.



Καλή η νυν, αλλά και η πρώην… (video)

Ο Ρότζερς επέστρεψε στο «Liberty» ως αντίπαλος και επιστράτευσε δύο φουλ μπακ για το αριστερό φτερό, με τους Στιούαρτ Ντάουνινγκ και Ενρίκε να καλύπτουν όλη την πλευρά.

Η επιλογή του 39χρονου τεχνικού να αφήσει τους Τζόνζο Σέλβι και Σούσο στον πάγκο δεν δικαιώθηκε, αφού η Λίβερπουλ παρουσίασε καλό πρόσωπο μόνο στο πρώτο μέρος. Η Σουόνσι είχε ευκαιρίες να σκοράρει και να πάρει τη νίκη, ωστόσο ο Πέπε Ρέινα αντέδρασε σωστά όταν χρειάστηκε.

Η διαφορά των δύο ομάδων έμεινε στον ένα βαθμό και οι «reds» παρέμειναν κάτω από τη μέση της βαθμολογίας.

Το ματς

Οι «κύκνοι» άνοιξαν τα …φτερά τους από νωρίς, με τον Πάμπλο Ερνάντες να αποτελεί βασικό εκφραστή των επιθετικών τους προσπαθειών και τον Ρέινα να αναγκάζεται σε αρκετές περιπτώσεις να δείξει τα αντανακλαστικά του. Το σχήμα της Λίβερπουλ με τον Ντάουνινγκ στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Ενρίκε μπροστά του χρειάστηκε κάποια ώρα για να αποδώσει, ενώ αντίθετα –από τη δεξιά πλευρά- τα πράγματα ήταν εμφανώς καλύτερα. Οι Γκλεν Τζόνσον και Ραχίμ Στέρλινγκ συνδυάζονταν αρκετά καλά και ο Λουίς Σουάρες αποτέλεσε για ακόμη μια φορά βασικό μοχλό για τους «κόκκινους».

Και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες για να σκοράρουν, αλλά το δοκάρι σταμάτησε τον Στέρλινγκ, ενώ το γκολ που σημείωσε ο Ενρίκε ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Από τους «reds» έλειπε η φρεσκάδα του Σέλβι, αφού Στίβεν Τζέραρντ και Τζο Άλεν ήταν νωθροί, ενώ οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι απειλητικοί, όπως στην κεφαλιά του Μίτσου, στο 60’ και σε αυτή του Άσλεϊ Γουίλιαμς. Η είσοδος των Σέλβι και Τζο Κόουλ δεν άλλαξε κάτι κι έτσι η Σουόνσι κράτησε ανέπαφη την εστία της για πρώτη φορά μετά από 10 ματς πρωταθλήματος,  μετά και τη χαμένη ευκαιρία του Στέρλινγκ στα τελευταία λεπτά.

Οι συνθέσεις του αγώνα

Σουόνσι: Τρεμέλ – Ράνχελ, Γουίλιαμς, Τσίκο, Ντέιβις – Μπρίτον, Ντε Γκούζμαν (Αγκουστιέν 84’), Ρούτλετζ (Ντάιερ 67’) – Ερνάντες, Μίτσου, Σέχτερ (Κι 46’)

ΛίβερπουλΡέινα – Τζόνσον, Άγγερ, Σκρτελ, Ντάουνινγκ – Άλεν, Χέντερσον (Σέλβεϊ 77’), Τζέραρντ – Στέρλινγκ, Σουάρες, Ενρίκε (Κόουλ 77’)