«Χρυσή» ανανέωση Αρσεναλ-Emirates

Συμφωνία ύψους 150 εκατομμυρίων λιρών έκανε η Αρσεναλ με την αεροπορική εταιρεία Εmirates η οποία  θα συνεχίσει να είναι χορηγός τόσο του γηπέδου μέχρι το 2028  όσο και της φανέλας μέχρι το 2019.



«Χρυσή» ανανέωση Αρσεναλ-Emirates

Μια από τις μεγαλύτερες χορηγίες στο ποδόσφαιρο εξασφάλισε η Αρσεναλ μετά την υπογραφή νέου συμβολαίου  ύψους 150 εκατομμυρίων λιρών με την Emirates.  

Η εταιρεία με έδρα το Ντουμπάι θα παραμείνει ο χορηγός της φανέλας των «κανονιέρηδων» μέχρι το τέλος της σεζόν 2018-19 ενώ θα συνεχίσει να δίνει το όνομα της στην έδρα του συλλόγου μέχρι το 2028 καθώς ανανεώθηκε για επτά ακόμη χρόνια η τρέχουσα συμφωνία.

Η προηγούμενη συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών που είχε υπογραφεί το 2004 και ήταν αξίας 100 εκατομμυρίων λιρών είχε παίξει καθοριστικό ρόλο για την ολοκλήρωση των έργων στο νέο γήπεδο και να γίνει η μετακίνηση από το Χάιμπουρι.  

Καθοριστικής σημασίας θεωρείται και η νέα συμφωνία καθώς όπως τονίζει ο εκτελεστικός διευθυντής του συλλόγου Ιβαν Γκαζίδης «θα μας επιτρέψει να παραμείνουμε στην κορυφή τόσο στην Αγγλία όσο και στην Ευρώπη».

Η συμφωνία της Αρσεναλ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη και ακολουθεί εκείνη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Chevrolet η οποία από την επόμενη σεζόν και για επτά χρόνια θα είναι η χορηγός της φανέλας έναντι 51 εκατομμυρίων λιρών ετησίως.