Latin Λίβερπουλ (video)

Λουίς Σουάρες και Χοσέ Ενρίκε μιλούν την …ίδια γλώσσα και η συνεργασία τους βοήθησε τη Λίβερπουλ να «ξεμπουκώσει». Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς επικράτησε με σκορ 3-0 της Γουίγκαν, κράτησε το μηδέν μετά από καιρό στην άμυνά της και έδωσε την ευκαιρία στους οπαδούς της να στήσουν το δικό τους πάρτι στο «Anfield».



Latin Λίβερπουλ (video)

Η Γουίγκαν άντεξε ένα ημίχρονο στην έδρα της Λίβερπουλ, κι αυτό γιατί ο Ρότζερς της έδωσε το δικαίωμα.

Ο τεχνικός της Λίβερπουλ δοκίμασε πρόσωπα και σχήματα και είδε τους παίκτες του να μπλοκάρουν, σπαταλώντας τα πρώτα 45’.

Οι αλλαγές και η ομιλία στα αποδυτήρια φαίνεται πως έπιασαν τόπο, με τους «reds» να πετούν φωτιές στο δεύτερο μέρος και τους «λάτικς» να παραδίνονται, χωρίς να μπορούν να κάνουν το παραμικρό. Δύο γκολ από τον Λουίς Σουάρες, ο οποίος έφτασε στα 10 γκολ στο πρωτάθλημα, ένα τέρμα και μία ασίστ από τον Ενρίκε, ο οποίος έκανε το καλύτερό του παιχνίδι από την στιγμή που φόρεσε την κόκκινη φανέλα.

Το ματς:

Ο Λουίς Σουάρες έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό, στην αρχή του παιχνιδιού, και δεν μπόρεσε να κάνει τις γνωστές του κούρσες, με αποτέλεσμα την στατικότητα της Λίβερπουλ, η οποία δεν μπόρεσε να επιβάλει γρήγορο τέμπο. Η Γουίγκαν μπλόκαρε τα ατού των «reds» και κατάφερε να ελέγχει το ματς, κλείνοντας τους διαδρόμους και παγώνοντας το ρυθμό, κατά διαστήματα. Η επιλογή του Ρότζερς να βάλει τον Σούσο πίσω από τον Σουάρες και όχι στα άκρα δεν λειτούργησε κι έτσι ο Τζόρνταν Χέντερσον πέρασε στο ματς, αλλά και πάλι οι ευκαιρίες των «reds» ήταν περιορισμένες.

Η κατάσταση στο δεύτερο μέρος ήταν διαφορετική, αφού η Λίβερπουλ σκόραρε με την αρχή του δευτέρου μέρους, μετά την ωραία συνεργασία του Ραχίμ Στέρλινγκ με τον Σουάρες. Ο Ουρουγουανός άσος έβαλε μπροστά την ομάδα του και της έδωσε την απαραίτητη ώθηση, για να έρθει λίγο μετά το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, το οποίο θα έφερνε και την ηρεμία στις εξέδρες του «Anfield». Ο Ενρίκε είχε την τιμητική του, αφού μετά την ασίστ σκόραρε, στο 65’, με τον Ισπανό άσο να εκμεταλλεύεται την ασταθή απόκρουση του Αλ Χάμπσι και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία.

Το ματς ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρχουν αλλαγές στο σκορ, με τον Σουάρες να αποθεώνεται την ώρα που κάθονταν στον πάγκο.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Λίβερπουλ: Ρέινα- Γουίσντομ, Άγγερ (Κάραγκερ 82'), Σκρτελ, Ενρίκε - Τζόνσον, Τζέραρντ, Άλεν, Στέρλινγκ - Σούσο (Χέντερσον 36') - Σουάρες (Σέλβι 87')

Γουίγκαν: Αλ Χάμπσι - Ραμίς, Κάλντγουελ, Φιγκερόα, Μπόις - Γουότσον, ΜακΚάρθι, Μποσεζούρ, Μαλόνεϊ - Ντι Σάντο, Κονέ