Μείωσε το χρέος της η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Οι ακριβές εμπορικές συμφωνίες βοήθησαν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όχι μόνο να μειώσει το χρέος της αλλά και να καταγράψει κέρδος για το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους που θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου 2013.



Μείωσε το χρέος της η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Μπορεί να το χρέος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να κινείται σε υψηλά επίπεδα, ωστόσο παρουσίασε μείωση 17% σε σχέση με πέρυσι φτάνοντας τα 359.7 εκατομμύρια λίρες καθώς η οικογένεια Γκλειζερ κατάφερε να αποπληρώσει ομόλογα ύψους 62,6 εκατομμυρίων λιρών.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τα έσοδα των «κόκκινων διαβόλων» αναμένεται να φτάσουν τα 350 με 360 εκατομμύρια λίρες μέχρι τον Ιούνιο του 2013, κυρίως χάρη στις εμπορικές συμφωνίες  οι οποίες κατέγραψαν αύξηση 24% για το πρώτο τρίμηνο του έτους που θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου του 2013 . Σε αυτό συνέβαλε κυρίως η συμφωνία με την Chevrolet, η οποία θα κάνει ακόμη πιο δυναμική παρουσία από το 2014 με τη χορηγία της φανέλας που θα αποφέρει στον σύλλογο 357 εκατομμύρια λίρες σε διάστημα επτά ετών

Η Γιουνάιτεντ παράλληλα έλαβε 1,3 εκατομμύρια λίρες ως αποζημίωση για την συμμετοχή των ποδοσφαιριστών της στο EURO 2012, ενώ εισέπραξε και αλλά δυο εκατομμύρια για την χρήση του «Ολντ Τράφορντ» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.