O Στίβεν Τζέραρντ επιλέγει.....

H συμπλήρωση των 100 συμμετοχών με τη φανέλα της εθνικής ομάδας δίνει την ευκαιρία στον Στίβεν Τζέραρντ να θυμηθεί και να επιλέξει τις καλύτερες αλλά και τις χειρότερες στιγμές του με τα «λιοντάρια» μιλώντας στην Daily Mail.



O Στίβεν Τζέραρντ επιλέγει.....

Η εμφατική νίκη της Αγγλίας επί της Γερμανίας στο Μόναχο τον Σεπτέμβριο του 20001 με 5-1,  είναι το ματς που ξεχωρίζει ο Στίβεν Τζέραρντ περισσότερο. Μάλιστα στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο αρχηγός της Λίβερπουλ πέτυχε το πρώτο του γκολ με την εθνική ομάδα και όπως είναι φυσιολογικό έχει ιδιαίτερη σημασία για τον ίδιο και γι’αυτό το επιλεγεί στο top-3 των τερμάτων που έχει σκοράρει. Όπως εξηγεί, τον βοήθησε ο βρεγμένος αγωνιστικός χώρος για να πετύχει το συγκεκριμένο γκολ (2-1). «Αν το χόρτο ήταν στεγνό μπορεί και να μην έμπαινε, αλλά χρειάζεσαι και μια δόση τύχης για να σκοράρεις και να νικήσεις έναν σπουδαίο αγώνα».

Στα αγαπημένα του γκολ κατατάσσονται επίσης εκείνο που σκόραρε με την ΠΓΔΜ τον Οκτώβριο του 2002 για τα προκριματικά του EURO 2004, αλλά και το τελευταίο γκολ που έχει πετύχει μέχρι σήμερα, (το δεύτερο που σκοραρε) κόντρα στην Ουγγαρία τον Αύγουστο του 2010 σε φιλικό στο Γουέμπλει.  «Πέρασα τρείς παίκτες μέσα στην περιοχή και σκόραρα. Δεν ξέρω πως το έκανα» τονίζει. 

 

Σαν αντίπαλο ξεχωρίζει τον Ζινεντίν Ζιντάν. Όπως αναφέρει ο Τζέραρντ, «Τα πόδια του είναι μαγικά. Είναι σαν χέρια. Είναι ξεχωριστός».  Από την άλλη επιλέγει ως καλύτερο συμπαίκτη τον Πόλ Σκόουλς αν και προς στιγμή σκέφτηκε και τον Γουέιν Ρούνει.  «Το παιχνίδι του (σ.σ.  Σκόουλς) είναι παρόμοιο με το δικό μου και εκτιμώ αυτά που έχει, το ότι προπονούμαστε μαζί και το ότι αγωνιζόμαστε μαζί.  Μου αρέσει και σαν άνθρωπος, αλλά και όσα έχει πετύχει με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ» επεσήμανε. 

Ο Τζέραρντ σε σχέση με τους πέντε άλλους παίκτες που έχουν ξεπεράσει τις 100 συμμετοχές έχει το μεγαλύτερο ποσοστό νίκης (65%), αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν έχει ζήσει και άσχημες στιγμές με την εθνική ομάδα. Ως χειρότερο του αγώνα επιλέγει εκείνο με την Ελλάδα στο «Ολντ Τράφορντ» που έμεινε στην ιστορία για το εκπληκτικό γκολ με φάουλ του Ντέιβιντ Μπέκαμ. Για τον Τζέραρντ όμως το παιχνίδι αυτό του φέρνει άσχημες αναμνήσεις γιατί είχε κάνει πολύ κακή εμφάνιση.