Τσέλσι-Λίβερπουλ (preview)

Μονόδρομο αποτελεί η νίκη τόσο για την Τσέλσι, όσο και για τη Λίβερπουλ, με τις δύο ομάδες να μάχονται στο Λονδίνο και να αναζητούν τους τρεις βαθμούς για διαφορετικούς λόγους η καθεμιά. Μέχρι την τελευταία στιγμή θα περιμένει τα νέα από το ιατρικό επιτελείο ο Μπρένταν Ρότζερς, εκτός ο Άσλεϊ Κόουλ.



Τσέλσι-Λίβερπουλ (preview)

Η Τσέλσι θέλει να μείνει σε επαφή με την κορυφή και δεν τολμά να σκεφτεί ακόμη ένα στραβοπάτημα, το οποίο θα είναι το τρίτο συνεχόμενο.

Η Μάντσεστερ Σίτι παραμονεύει και ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο θα προσπαθήσει να μείνει στα ψηλά η ομάδα του.

Από την άλλη, η Λίβερπουλ θα προσπαθήσει να επαναλάβει το περυσινό της «διπλό» στο δυτικό Λονδίνο. Μέσα στο 2012 έχει πάρει των …αέρα της Τσέλσι, με 3 νίκες και 1 ήττα  σε όλες τις διοργανώσεις. Εάν οι «κόκκινοι» καταφέρουν και πάρουν το «τρίποντο» θα είναι η 5η συνεχόμενη φορά στο πρωτάθλημα, κάτι που έχει να συμβεί εδώ και 38 χρόνια!

 

Αγωνιστικά νέα

Ο Ντι Ματέο δεν μπορεί να υπολογίζει στον Άσλεϊ Κόουλ κι αυτό του προκαλεί πονοκέφαλο, αφού ο Ράιαν Μπέρτραντ –εάν πάρει τη θέση του- θα δυσκολευτεί κόντρα στον Ραχίμ Στέρλινγκ. Εκτός μάχης παραμένει και ο Φρανκ Λάμπαρντ, την ώρα που ο Τζον Τέρι είναι και πάλι ετοιμοπόλεμος. Χουάν Μάτα και Νταβίντ Λουίζ παίρνουν θέση βασικών, την ώρα που ο Φερνάντο Τόρες θα προσπαθεί να σκοράρει κόντρα στην παλιά του ομάδα.

Στη Λίβερπουλ θα περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή τον Πέπε Ρέινα, ο οποίος προπονήθηκε, αλλά το πρόγραμμα του Σαββάτου ήταν το πρώτο που έβγαλε χωρίς ενοχλήσεις, μετά από καιρό. Ο Ρότζερς δεν αποκλείεται να εμπιστευτεί τον Μπραντ Τζόουνς κάτω από τα δοκάρια, ενώ για τα άκρα της άμυνας ο Γκλεν Τζόνσον είναι ετοιμοπόλεμος. Κίνδυνος απουσίας του Μάρτιν Σκρτελ, ο οποίος από το Σάββατο το βράδυ ταλαιπωρείται από ίωση.

 

Πιθανές ενδεκάδες

Τσέλσι: Τσεχ – Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ (Λουίζ), Τέρι, Μπέρτραντ – Ραμίρες, Μίκελ – Μάτα, Όσκαρ, Αζάρ - Τόρες

Λίβερπουλ: Τζόουνς (Ρέινα) – Τζόνσον, Άγγερ, Σκρτελ (Κόατς), Ενρίκε – Άλεν, Τζέραρντ, Σαχίν (Σέλβι) – Στέρλινγκ, Σουάρες, Σούσο